• FI
 • EN
 • Varför Gramex?

  Vi finns här för att du ska kunna fokusera på det viktigaste, det vill säga musiken.

  För musiken – och pengarna

  När en låt spelas på radio, i TV eller en streamingtjänsts program, på ett café, i en bar, frisörsalong, taxi eller kanske som bakgrundsmusik i en livsmedelsbutik får du via oss den ersättning har fastställts i lag. Redan över 32 000 användningsställen och företag som betalar ersättning är våra kunder!

  Vi tar för din räkning hand om försäljningen av licenser för de låtar du har spelat in, fakturering och betalning direkt till ditt konto, snabbt och noggrant. Från Finland och från utlandet. Så att du kan fokusera på det viktigaste, det vill säga musiken.

  Internationella inkomster

  Även om världen omkring oss digitaliseras alltmer, och musiken fortsätter att hitta nya estrader som överskrider nationsgränserna och allt mer tekniska format än tidigare, arbetar vi ännu mer för din räkning. Vi samlar in ersättningar för användningen av din musik i länder på kartan bredvid och förhandlar kontinuerligt fram nya avtal med andra länder. Dessutom går vi i främsta ledet vad gäller utvecklingen av dataöverföringsmetoder och teknik. Allt detta innebär att vi kontinuerligt kan samla in mer internationella inkomster för din musik.

  Vi bevakar dina intressen

  Utöver att sälja licenser och betala ersättningar arbetar vi också i övrigt för musiken. Vi påverkar aktivt lagstiftare i Finland och Europa för att dina rättigheter även i fortsättningen ska vara tryggade. Dessutom investerar vi i framtiden, det vill säga finansierar arbete med att främja och exportera musik via till exempel Musiikin edistämissäätiö, Music Finland och Upphovsrättens informations- och övervakningscentral. Våra kunder kan till exempel ansöka om arbetsstipendier och annat stöd från Musiikin Edistämissäätiö och Music Finland.

  Följ med nyheterna

  GramexPress är Gramex kunders och alla musikvänners egen digitala media, som berättar nyheter från musik- och mediebranschen, producerade av skickliga redaktörer. I artiklarna Syvemmältä kan du göra en djupdykning i människor och fenomen, perspektivkommentarerna utmanar dig att tänka mer omfattande om samhället och förhandstippningarna ger dig tips och glädje för din egen karriär. Vi låter även gärna kunden bli hörd – berätta din historia för oss eller läs någon annans! Du kan beställa nyhetssammanställningen till din e-post med önskade intervaller och teman.