• FI
 • EN
 • Om Gramex

   

  Vi främjar ett samhälle, där inspelad musik
  sammanför människor och skapar upplevelser över generationer och världshav.

  Gramex rf

  Vi skulle inte ha musik utan musikartisternas och producenternas arbete. Gramex har grundats för att de som uppträder i och producerar inspelad musik ska få ersättning för sitt arbete.

  Vi hjälper musikproffs fokusera på det viktigaste, det vill säga skapa nya upplevelser via musik samt betjäna företag och organisationer som använder musik utnyttja musik i sin affärsverksamhet på ett värdeskapande, enkelt och ansvarsfullt sätt.

  Organisation

  Gramex grundades för att artister som uppträder på inspelad musik och musikproducenterna ska få en ersättning för sitt arbete.

  Vår uppgift

  Vi betalar insamlade ersättningar till musikartister och producenter.
  Vi främjar också musik på många olika sätt.

  Internationalitet

  Vi arbetar internationellt. Vi har samarbetsavtal med över 30 länder om ömsesidig betalning av ersättningar.

  Öppenhet och data

  För Gramex är öppenhet en viktig sak och vi strävar efter att alltid berätta även invecklade saker på ett förståeligt sätt. Gramex publicerar årligen en insynsrapport och en årsöversikt, där vi berättar om insamlingen av upphovsrättsersättningar och avräkningar i form av siffror.

  Följ med nyheterna

  GramexPress är Gramex kunders och alla musikvänners egen digitala media, som berättar nyheter från musik- och mediebranschen, producerade av skickliga redaktörer. I artiklarna Syvemmältä kan du göra en djupdykning i människor och fenomen, perspektivkommentarerna utmanar dig att tänka mer omfattande om samhället och förhandstippningarna ger dig tips och glädje för din egen karriär. Du kan beställa nyhetssammanställningen till din e-post med önskade intervaller och teman.