• EN
 • SV
 • Syvemmältä: Anssi Kelan elämän instrumentit GramexPress
  Ajankohtaista Kuvassa Näkökulma Syvemmältä Arkisto Lisää kategorioita +
  GramexPress
  Anssi Kela: Elämän instrumentit
  GramexPress
  Kesän kärki kotimainen: Kuumaa-yhtyeen Ylivoimainen oli ylivoimainen
  GramexPress
  Gramexilta neljä tilitystä vuonna 2023
  28.11.2023
  Kuvassa neljä miestä esiintyy lavalla, jonka takana on kolme keltaista väriheijastetta.

  Kuvassa: Talvikauden avajaiset

  Kuvakatsaus talvikauden avajaisiin Tavastialla 22.11.2023.

  10.11.2023
  PME Recordsin valologo.

  PME: Gramexin asiakkuus kannattaa

  Gramex-korvaukset ovat olennainen osa levy-yhtiö PME:n liiketoimintaa. Tekijänoikeudet merkitsevät PME:lle paitsi tuloja niin myös musiikin esittäjien ja tuottajien tunnustusta. He kannustavat artisteja olemaan kiinnostuneita tekijänoikeuskorvauksista ja liittymään Gramexiin.

  10.11.2023
  Kuva musiikkialan one-pagerista, johon on havainnollistettu musiikkialan kokonaisuutta.

  Päättäjille yhteinen viesti: musiikkialan kasvu kantaa kauas

  Musiikkialan toimijat ovat julkaisseet yhteisen viestinsä päättäjille uudessa Kauas kantava kasvu -one pagerissa. One-pagerin tavoitteena on kertoa tiiviisti ja tutkimukseen perustuen musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestä. Viesti on, että musiikkiala on yhteiskunnassa täysin poikkeuksellinen ala, joka kykenee synnyttämään sekä työtä että taloudellista kasvua samaan aikaan, kun se vahvistaa kriisinkestävyyttä ja ihmisten hyvinvointia.

  31.10.2023
  Kuvituskuva Dance Brothersista.

  Endemol Shine Finland: Dance Brothersissa yhdistyvät tanssi ja musiikki

  Tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandin draamasarja Dance Brothers on 10-osainen tarina tanssijaveljeksistä. Sarja on ensimmäinen Netflixin tilaama suomenkielinen tuotanto, jolla on maailmanlaajuinen ensi-ilta palvelussa. Sarjan musiikkivalinnoista vastasi Music Supervisor Ida Karimaa yhdessä sarjan ohjaajan Taito Kawatan ja äänisuunnitelija Akseli Soinin kanssa.

  30.10.2023
  Kuvassa sellisti Janne Aalto

  Janne Aalto: Arvoa ja arvostusta orkesterimuusikoille

  Tapiola Sinfoniettan sellisti Janne Aallolle Gramex-korvaukset merkitsevät tärkeää osaa orkesterimuusikon työn arvostuksesta. Kotimaiset klassisen musiikin äänitteet kerryttävät nyt maailmalta aiempaa enemmän korvauksia.

  24.10.2023
  Kuvassa Gramexin asiakas Atte Ranta.

  Atte Ranta: Tilitys tulee tarpeeseen

  Musiikki on ollut artisti-muusikko Atte Rannan elämässä aktiivisesti mukana jo kouluikäisestä lähtien. Musiikin tekijänoikeudet merkitsevät Rannalle sekä tuloja että päätäntävaltaa ja kontrollia omasta työstä ja taiteesta.

  24.10.2023
  Kuvassa Kalevan päätoimittaja Sini Salmirinne ja kanavan toinen vakituinen juontaja-toimittaja Ville Muikkula selostamassa Ilmakitaransoiton MM-kisoja.

  Radio Kaleva: Musiikkilinjalla voi erottua

  Radio Kaleva on kaupallinen paikallisradio, joka henkii pohjoista mielenmaisemaa. Sen kuuluvuusalue kattaa Pohjois-Pohjanmaan ja osan eteläistä Lappia sekä netin kautta koko maan. Kaleva pyrkii erottautumaan persoonallisella musiikkilinjallaan. Yhteistyö Gramexin kanssa alkoi heti kanavan perustamisvaiheessa ja se on Salmirinteen mukaan toiminut hyvin.

  22.10.2023
  Kuvassa NRJ:n studio, jossa juontaja tekemässä radio-ohjelmaa

  NRJ: Hittimusiikkikanava ei synny sattumalta

  Kansainvälinen NRJ-radiokanava tarjoaa kuuntelijoilleen parasta hittimusiikkia. Tiuhaan vaihtuvan hittimusiikin ympärille rakentuvalle radiokanavalle on tärkeää, että biisien käyttöön liittyvät lupa-asiat hoituvat helposti ja henkilökohtaisesti.

  17.10.2023

  Syksyn tilitys maksettu

  Gramex jakoi tiistaina 17.10.2023 syksyn tilityksessä 6,6 miljoonaa euroa. Korvauksia sai noin 10 000 Gramexin edustamaa kotimaista musiikin esittäjää ja tuottajaa.

  16.10.2023
  Kuvassa Unelmahäät-sarjan yksi hääpari

  Tuotantoyhtiö Filmaattiset: Musiikki luo Unelmahäiden tunnelman

  Tuotantoyhtiö Filmaattisten Unelmahäät-ohjelma on romantiikan täyteinen hääohjelma ja kattava läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan. Erilaisten ja -ikäisten suomalaisten ajattomat rakkaustarinat kerrotaan sarjassa myös musiikin keinoin – useimmiten kotimaisella popilla ja iskelmällä. Ohjelman musiikin käyttöluvat hoituvat kuntoon Gramexin ja Teoston kanssa.