Loading...
Gramexpress2019-10-21T15:30:05+03:00

IPN-numerot MyGramex-portaaliin

Gramex toi IPN-numeron näkyviin MyGramex-portaaliin ja jokaisen taiteilijan itsekin käytettäväksi! Tutustu IPN-numeroon varsinkin jos osallistut levyntekoon ulkomailla. Eri maiden tekijänoikeusjärjestöjen välillä liikkuu suunnaton määrä dataa. Sen avulla tekijänoikeuskorvaukset kerätään ja maksetaan oikeisiin osoitteisiin. Tämän työn varmistamiseksi käytetään kansainvälistä taiteilijanumeroa IPN (International Performer Number).

Gramexin tilityssäännöt uudistettu

Gramexin tilityssäännöt kuvaavat ja ohjaavat sitä, miten Gramexin keräämät tekijänoikeuslaissa määritellyt korvaukset lasketaan, tilitetään ja maksetaan oikeudenhaltijoille. Tilityssääntöön on kirjattu aiempaa laajemmin näkyviin ne käytännöt, joita Gramex jo nykyisin noudattaa eikä se tuo muutoksia esimerkiksi korvausten jakoon.

Miksi joululaulut soivat kaupoissa?

Joulumusiikin soidessa asiakkaat viipyivät kaupassa keskimäärin kahdeksan minuuttia kauemmin ja kuluttivat 85 euroa enemmän (Andersson, 2012). Vaikkei tulosta ihan euron tarkkuudella kannata katsoa, tutkimus kertoo paljon. Eipä siis ole ihme, että kulkuset kilisevät, porot kirmaavat ja lumihiutaleet leijailevat tänäkin jouluna ostoskeskusten käytävillä.

Load More Posts

Ota yhteyttä

Jos sinulla on juttuideoita tai muuta kysyttävää toimitukselta, ota yhteyttä.

OTA YHTEYTTÄ