• EN
 • SV
 • Tutkittua: Radioaiheiset biisit 150 -lista GramexPress
  Ajankohtaista Kuvassa Näkökulma Syvemmältä Lisää kategorioita +
  GramexPress
  Korvauksia nyt myös Etelä-Afrikasta
  GramexPress
  Gramex ABC – Mitä sinun tulisi tietää Gramexista?
  GramexPress
  Sophia Wekesa: Artistin mielenterveys – Hassan Maikal & Setumo Bodibe
  16.04.2024

  Löytyykö biisisi tunnistamattomista soittotapahtumista?

  Ihmetteletkö, miksi korvaus ei ole löytänyt perille? Tarkista, onko listallamme biisejäsi, joissa olisi korjaustarpeita.

  12.04.2024

  Ministeri Sari Multala vieraana kehysriihen alla

  Mitä kulttuurimäärärahoille tapahtuu ja mistä muualta kulttuuri voisi saada rahoitusta? Entä miten kulttuuripoliittinen selonteko ja luovien alojen kasvustrategia etenevät? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala GramexPressin videovieraana.

  12.04.2024

  Tutkittua: Radioaiheiset biisit 150 -lista

  Kantrista poppiin, rapista hard rockiin – tiesitkö, että radio on ollut inspiraationa useissa sadoissa biiseissä? Gramex julkaisee radioaiheisten biisin 150-listan 12. huhtikuuta vietettävän RadioGaalan kunniaksi. Gaalassa palkitaan kotimaisen kaupallisen radioalan vuoden parhaat tekijät ja teot.

  11.04.2024

  Radio jaksaa yhä kiinnostaa

  Radio on säilyttänyt asemansa yhtenä suomalaisten suosikkimedioista. Sen tekijöitä palkitaan RadioGaalassa perjantaina.

  08.04.2024
  Kuvassa laulaja, sanoittaja ja säveltäjä Mariska.

  Mariska: Elämää ja elantoa

  Laulaja, sanoittaja ja säveltäjä Mariskalle musiikki merkitsee itseilmaisua. Kun uran ensimmäiset biisit alkoivat soida radiossa, Mariska tajusi, että intohimosta on myös elannoksi. Ilman tekijänoikeutta se ei onnistuisi.

  05.04.2024

  RadioGaalassa ennätymäärä yleisöääniä – Gramex gaalan yhteistyökumppanina

  Kaupallisen radion juhlaa RadioGaalaa vietetään perjantaina 12.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Gaalan yleisöäänestyksessä annettiin ennätysmäärä ääniä; jopa 173 667 kappaletta. Gramex jakaa Vuoden radiobiisi -palkinnon.

  04.04.2024

  Beatles-humu valtaa Helsingin

  Viikonloppuna 5.–6. päivä huhtikuuta järjestettävä Helsinki Beatles Weekend tekee kunniaa yhdelle maailman suosituimmista yhtyeistä. Hiljattain yhtye tosin menetti erään suosiota mittaavan ennätyksensä.

  03.04.2024

  Kuvassa: Muusikot raitojen takana

  Mika Toivasen Musiikkitalolla avautuneessa valokuvanäyttelyssä ja uutuuskirjassa tehdään kunniaa rakastettujen hittien takana oleville ammattimuusikoille. Katso makupaloja valokuvista ja lue Mika Toivasen haastattelu.

  27.03.2024

  Englanninkielisen musiikin valta-asema murenee Spotifyssa

  Spotifyn tuore vuosiraportti osoittaa, että musiikin kuluttajat himoitsevat nyt paikallista ja paikallisella kielellä laulettua musiikkia. Espanjankielen lisäksi suosiotaan ovat kasvattaneet etenkin saksa, ranska, korea, hindi ja punjabi.

  26.03.2024

  Kevään tilitys maksettu

  Gramex maksoi tiistaina 26.3.2024 kevään tilityksessä 3,8 miljoonaa euroa. Korvauksia sai noin 9 000 Gramexin edustamaa kotimaista musiikin esittäjää ja tuottajaa.