• EN
 • SV
 • Gramex

  Thank you. For the music.

  Tausta ja tarkoitus

  Musiikkia ei olisi ilman musiikin esittäjien ja tuottajien työtä. Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö on perustettu vuonna 1967,  jotta äänitteillä esiintyvät musiikin ammattilaiset ja musiikintuottajat saisivat työstään korvauksen.

  Mikä Gramex on?
  Plus
  Gramex on äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö. Gramex edustaa musiikin esittäjiä ja äänitteiden tuottajia. Yhteensä Gramexilla on 60 500 asiakassopimusta muusikoiden, artistien, kapellimestarien ja tuottajien kanssa. Gramex myy lupia äänitteiden ja musiikkivideoiden käyttöön esimerkiksi radiossa, tv-ohjelmissa ja erilaisissa av-tuotannoissa.
  Neuvooko Gramex minua sopimusasioissa?
  Plus
  Gramexista saat neuvoja Gramexin toimintaan ja asiakassopimuksiin sekä äänitteiden käyttöön ja korvauksiin liittyvissä asioissa. Yleinen sopimus- tai tekijänoikeusneuvonta ei kuitenkaan kuulu Gramexin tehtäväkenttään. Gramexin jäsenjärjestöt, Suomen Muusikkojen Liitto ry ja Musiikkituottajat – IFPI Finland ry tarjoavat erilaista neuvontaa edustamilleen asiakasryhmille. Lisäksi yleisissä tekijänoikeuskysymyksissä voi kääntyä myös Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen puoleen.

  Miten toimimme

  Autamme musiikin ammattilaisia keskittymään tärkeimpään eli luomaan meille uusia elämyksiä sekä yrityksiä ja organisaatiota hyödyntämään musiikkia liiketoiminnassaan helposti, arvoa tuottavasti ja vastuullisesti.​

  Tavoitteenamme on olla paras kumppani asiakkaillemme ja sidosryhmillemme.

  Tärkeintä meille on musiikki.

  Hallinto ja rakenne

  Olemme voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys. Jäsenjärjestöjämme ovat Suomen Muusikkojen Liitto ry ja Musiikkituottajat – IFPI Finland ry.

  Hallintorakenteemme on kolmiportainen. Yhdistyksen kokous käyttää yhdistyksessä ylintä päätösvaltaa. Yhdistyksen kokouksessa ovat edustettuina Gramexin jäsenjärjestöt. Yhdistyksen kokous valitsee Gramexin valtuuston. Gramexin valtuusto päättää yhdistyksen säännöistä ja valitsee hallituksen.

  Mitä yhdistyskokous tekee?
  Plus
  Gramexin yhdistyksen kokouksessa ovat edustettuina Gramexin jäsenjärjestöt ja he päättävät mm. asiakassopimuksen sisällöstä sekä hyväksyvät tilinpäätöksen, avoimuusraportin ja sijoitusperiaatteet.
  Mikä on valtuusto?
  Plus
  Gramexin valtuusto päättää yhdistyksen säännöistä ja valitsee hallituksen. Valtuustossa on kolme muusikkoja edustavaa jäsentä ja kolme äänitetuottajia edustavaa jäsentä. Valtuuston kokouksen puheenjohtajana toimii hallituksen puheenjohtaja.
  Mitä hallitus tekee?
  Plus
  Gramexin toimintaa johtaa ja valvoo hallitus, ja se toimii Gramexissa myös yhteishallinnoinnin 15 §:ssä tarkoitettuna valvontaelimenä. Gramexin sääntöjen mukaan hallituksessa tulee olla yhtä monta tuottajien ja muusikkojen edustajaa sekä näihin tahoihin nähden puolueeton puheenjohtaja. Hallituksen puheenjohtajana toimii nykyisin Tuija Brax. Hallituksen sihteerinä toimii Gramexin toimitusjohtaja Ilmo Laevuo, joka johtaa myös Gramexin päivittäistä toimintaa.
  Ketkä kuuluvat hallitukseen?
  Plus
  Gramexin hallituksen puheenjohtajana toimii Tuija Brax. Tuottajajäseniä ovat: Antti Kotilainen (varajäsen: Riku Pääkkönen), Tuomas Hämäläinen (varajäsen: Henri Lanz) ja Kimmo Valtanen (varajäsen: Tom Pannula). Musiikin esittäjä -jäseniä ovat: Ahti Vänttinen (varajäsen: Ritva Kaukola), Pekka Lehti (varajäsen: Juho Viljanen) ja Mirkka Kivilehto (varajäsen: Ilona Vartiainen). Hallituksen sihteerinä toimii Gramexin toimitusjohtaja Ilmo Laevuo.

  Hallituksen jäsenet

  Person image
  Näytä
  G
  Tuija Brax
  Hallituksen puheenjohtaja
  Person image
  Näytä
  G
  Antti Kotilainen
  Varapuheenjohtaja
  Person image
  Näytä
  G
  Ahti Vänttinen
  Varapuheenjohtaja
  Person image
  Näytä
  G
  Mirkka Kivilehto
  Hallituksen jäsen
  Person image
  Näytä
  G
  Kimmo Valtanen
  Hallituksen jäsen
  Person image
  Näytä
  G
  Pekka Lehti
  Hallituksen jäsen
  Person image
  Näytä
  G
  Tuomas Hämäläinen
  Hallituksen jäsen

  Valtuuston jäset

  Ahti Vänttinen, Jaakko Kämäräinen, Marko Koskela, Antti Kotilainen, Tuomas Hämäläinen ja Tom Pannula.