• EN
 • SV
 • Tehtävämme

  Olemme olemassa, jotta musiikin esittäjät ja tuottajat voisivat keskittyä tärkeimpään eli musiikkiin.

  Keräämme ja maksamme

  Maksamme keräämämme korvaukset musiikin esittäjille ja tuottajille. Itse keräämiemme korvausten lisäksi maksamme myös ulkomailta kerättyjä korvauksia.

  Mahdollistamme

  Mahdollistamme osaltamme musiikin käyttöä yhteiskunnassa. Kauttamme saa käyttölupia äänitteiden käyttöön. Korvausten maksaminen onnistuu yhteen paikkaan sen sijasta, että musiikin käyttäjän tulisi sopia käytöstä ja korvauksesta jokaiselle taiteilijalle ja tuottajalle erikseen.
  Käyttölupien myymisen ja korvausten maksamisen lisäksi Gramex edistää musiikkia myös muilla tavoilla. Puolustamme musiikin esittäjien ja tuottajien etua sekä rahoitamme musiikin edistämis- ja vientityötä. Rahoitamme esimerkiksi Musiikin edistämissäätiön, Music Finlandin ja Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen työtä.

  Strategiamme

  Astuimme vuonna 2023 strategiassamme uudelle aikakaudelle. Kunnianhimoisena tavoitteenamme on olla yksi maailman parhaista tekijänoikeuspalveluista. Tämä tarkoittaa tiivistä ja näkemyksellistä kumppanuutta sekä äänitemusiikin käyttäjien ja esittäjien että tuottajien kanssa, Suomessa ja kansainvälisesti.