• EN
 • SV
 • Palvelemme

  Oletko jo asiakkaamme? Olemme koonneet sinulle olennaista tietoa.

  Nopeasti ja tarkasti

  Asiakassopimuksen tehtyäsi olet valtuuttanut meidät hoitamaan puolestasi tekijänoikeuslaissa säädettyjä oikeuksia. Meille tärkeintä on, että hoidamme puolestasi äänitettyjen biisien käyttölupien myynnin, korvausten keräämisen Suomesta ja ulkomailta sekä niiden maksamisen suoraan tilillesi nopeasti ja tehokkaasti.

  Lisäksi vaikutamme aktiivisesti lainsäätäjiin Suomessa ja Euroopassa, jotta oikeutesi ovat jatkossakin turvatut. Asiakkaanamme pääset myös seuraamaan alan ajankohtaisia uutisia viikoittain päivittyvästä GramexPress-mediasta.

  Lisäksi rahoitamme musiikin edistämis- ja vientityötä.

  Tilitykset neljä kertaa vuodessa

  Gramex-korvaukset ovat tärkeä ja lakisääteinen osa musiikin ammattilaisen toimeentuloa. Maksamme korvauksia äänitteillä esiintyville muusikolle ja tuottajille neljä kertaa vuodessa. Onnistunut tilitys edellyttää, että äänitteen tuottaja on tehnyt Gramexille ääniteilmoituksen. Varmista, että ääniteilmoitus on tehtyä. Asiakkuuttasi ja biisien käyttöä ja korvausten maksamista voit seurata MyGramex-portaalista. Jos et ole vielä rekisteröitynyt, tee se jo heti!

  Mistä kaikesta saan korvauksia?

  Myymme puolestasi lupia ja kerää korvauksia äänitteiden sekä musiikkivideoiden käytöstä muun muassa

  Tutustu Gramexin lupiin

  Mistä Gramex ei kerää korvauksia?

  Gramex hallinnoi puolestasi niin sanottuja lähioikeuksia taloudellisesti. Valtuutus on rajattu. Oikeudet eivät siis siirry Gramexille, vaan ne säilyvät sinun omistuksessasi eli olet ”oikeudenomistaja.” Osaan oikeuksista oikeudenomistajamme haluavat pitää lupamyynnin itsellään. Siksi esimerkiksi emme kerää ja tilitä korvauksia muun muassa

  Näiden kanavien musiikin käytöstä ja korvauksista sopivat oikeudenomistajat itsenäisesti. Useimmiten luvat saa tuottajilta eli levy-yhtiöistä.

  Korvauksia ulkomailta

   

  Keräämme ja tilitämme sinulle korvauksia yli 30 eri maasta ympäri maailman. Korvausten suorittaminen Suomeen ja Gramexille perustuu Gramexin solmimiin tilityssopimuksiin ulkomaisten tekijänoikeusjärjestöjen kanssa. Teemme puolestasi paljon töitä, jotta sopimusverkko laajenee. Lisäksi kehitämme etujoukoissa kansainvälisen datansiirron muotoja ja teknologiaa. Kaikki tämä tarkoittaa, että saamme kerättyä musiikillesi jatkuvasti enemmän kansainvälisiä tuloja.

  Kysy lisää

  Askarruttaako ääniteilmoitus? Hämmentääkö tilitys? Tutustu usein kysyttyä -kysymyksiin tai kysy apua asiakaspalvelustamme.

  Usein kysyttyä
  Person image
  Näytä
  G
  Heli Kosunen
  Palvelukehittäjä, asiakaspalvelu esittäjät ja tuottajat
  +358 10 248 9201
  Person image
  Näytä
  G
  Ilona Saarela
  Palvelukehittäjä, asiakaspalvelu esittäjät ja tuottajat
  +358 10 248 9205
  Person image
  Näytä
  G
  Tarja Henriksson
  Päällikkö, asiakkuudet
  +358 10 248 9207