• EN
 • SV
 • Ääniteilmoitus

  Olethan muistanut tehdä korvaukseen vaadittavan ääniteilmoituksen?

  Tee ääniteilmoitus

  Ääniteilmoitus on Gramexille sähköisesti tehtävä ilmoitus, jonka perusteella maksamme korvauksia äänitteellä esiintyville artisteille sekä tuottajille. Ääniteilmoitus tehdään My Gramex-portaalissa. Koska tilitämme korvauksia jo samana vuonna kuin niitä kerätään, ilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian.

  Muistathan, että korvauksia ei voida maksaa, jos äänitteestä ei ole tehty ilmoitusta, vaikka esittäjä tai tuottaja olisikin tehnyt Gramexin kanssa asiakassopimuksen.

  Ääniteilmoitus on yleensä taloudellisen tuottajan vastuulla, mutta joissakin tapauksissa sen voi tehdä myös esittäjä.

  Kuinka teen ilmoituksen?

  Ääniteilmoitus tehdään MyGramexissa. Ilmoituksella kerrotaan Gramexille mm.

  Ääniteilmoituksen yhteystietojen perusteella lähetämme uusille asiakkaille (sekä tuottajille että esittäjille) linkin sähköiseen asiakassopimukseen. Myös asiakkaat, joilla on jo sopimus, saavat viestin uudesta ilmoitetusta äänitteestä.

  Ääniteilmoitus tulee tehdä vaikka äänite julkaistaisiinkin ainoastaan esim. sinkkuna tai digiversiona. Kun teet ilmoitusta, voit avata alla olevan videon tai kirjallisen ohjeen toiseen ikkunaan.

  Kirjalliseen ohjeeseen

  Usein kysyttyä ääniteilmoituksista

  Mikä on äänitteen tuottaja?
  Plus
  Äänitteen tuottaja on se taho, joka on maksanut kulut äänitteen tekemisestä ja kantaa taloudellisen vastuun. Tuottajana voi toimia yksityishenkilö tai yritys (esim. levy-yhtiö). Jos tuottajia on useampia, voit tehdä yhteistuotantosopimuksen tästä. Muista liittää sopimus ääniteilmoituksen liitteeksi.
  Miksi MyGramexissa ei näy ääniteilmoitus-valikkoa?
  Plus
  Ääniteilmoitus-valikko näkyy MyGramex-portaalissa kaikille, jotka ovat liittyneet tuottaja-asiakkaaksi. Jos sinulla on pelkkä esittäjä eli taiteilijasopimus, ei ääniteilmoituksen linkkiä näy. Voit silloinkin tehdä puuttuvasta äänitteestä ilmoituksen, mutta olethan ensin yhteydessä asiakaspalveluun tilitys (at) gramex.fi, jotta voimme avata sinulle tarvittavan näkymän portaaliin.
  Milloin ääniteilmoitus pitää tehdä?
  Plus
  Ääniteilmoitus on hyvä tehdä heti biisin/äänitteen julkaisun jälkeen. Mikäli ilmoitus on kuitenkin jäänyt tekemättä heti julkaisun jälkeen voit tehdä sen myös jälkikäteen, sillä maksamme kolme vuotta takautuvasti korvauksia.
  Kannattaako pari vuotta sitten julkaistusta biisistä tehdä enää ääniteilmoitusta?
  Plus
  Kyllä, ääniteilmoitus kannattaa tehdä myös vanhemmista biiseistä. Gramex maksaa kolmelta vuodelta takautuvasti korvauksia. Ja ehkä äänitteesi soi myös tulevina vuosina.
  Tuottaja ei ole tehnyt ääniteilmoitusta, voinko tehdä sen itse?
  Plus
  Kyllä, voit tehdä ääniteilmoituksen myös itse. Sinulla tulee olla tiedossa kaikki äänitteeseen liittyvät koodit ja tiedot sekä biisikohtaiset taiteilijajaot.
  Soitan ulkomaisen bändin biisillä, miksi biisi ei näy MyGramexissa?
  Plus
  Ulkomaiset tuottajat eivät ilmoita Gramexille tuottamiaan biisejä automaattisesti, eli sinun kannattaa tehdä itse ääniteilmoitus biisistä. Ääniteilmoituksen voit tehdä MyGramex-portaalissa.
  Olemme tehneet omakustanteen, miten teemme ääniteilmoituksen?
  Plus
  Kun teette omakustanteen tulee sille aina valita tuottaja. Tuottajia voi olla yksi tai useampi. Jos tuottajia on useampi tulee teidän tehdä yhteistuotantosopimus. Tämän jälkeen tuottaja voi tehdä ääniteilmoituksen MyGramex-portaalin kautta.
  Miten ilmoitan yhteistuotannosta?
  Plus
  Kun äänitteellä on useampia tuottajia, puhutaan yhteistuotannosta. Voit ilmoittaa yhteistuotannosta ääniteilmoituksen yhteydessä liittämällä ilmoituksen tämän liitteen.
  Mikä on levykoodi ja mistä sen saa?
  Plus
  Tuottaja antaa levykoodin äänitteelle itse ja se on välttämätön. Levykoodi on sama koodi kuin Teoston tarvitsema “tuottajan äänitteelle antama tunnus”. Tavallisesti koodi on kirjain-numero-yhdistelmä (esim. BÖCD 01). Toivottavaa olisi mahdollisimman omaperäinen koodi, jonka maksimipituus on 19 merkkiä. HUOM! Levykoodi on koko äänitteen koodi, toisin kuin ISRC-koodi, joka on kappalekohtainen.
  Kuinka teen musiikkivideoilmoituksen?
  Plus
  Jos äänitteestäsi on tehty musiikkivideo, se tulee ilmoittaa Gramexille. Korvausten saaminen edellyttää musiikkivideoilmoituksen tekemistä. Tämän linkin kautta voit tulostaa musiikkivideoilmoituksen ja lähettää sen Gramexille tilitys (at) gramex.fi.
  Usein kysyttyä

  Ota yhteyttä

  Person image
  Näytä
  G
  Tarja Henriksson
  Päällikkö, asiakkuudet
  +358 10 248 9207
  Person image
  Näytä
  G
  Heli Kosunen
  Palvelukehittäjä, asiakaspalvelu esittäjät ja tuottajat
  +358 10 248 9201
  Person image
  Näytä
  G
  Ilona Saarela
  Palvelukehittäjä, asiakaspalvelu esittäjät ja tuottajat
  +358 10 248 9205