• EN
 • SV
 • Miksi Gramex?

  Olemme olemassa, jotta sinä voisit keskittyä tärkeimpään eli musiikkiin.

  Musiikin – ja rahan takia

  Kun biisisi soi radiossa, tv:n tai suoratoistopalvelun ohjelmassa, kahvilassa, baarissa, kampaamossa, taksissa tai vaikka ruokakaupan taustamusiikkina – saat kauttamme siitä sinulle laissa määrätyn korvauksen. Korvauksia maksavia käyttöpaikkoja ja yrityksiä on asiakkaanamme jo yli 32 000!

  Hoidamme puolestasi äänittämiesi biisien käyttölupien myynnin, laskutuksen ja korvausten maksamisen suoraan tilillesi, nopeasti ja tarkasti. Suomesta ja ulkomailta. Jotta sinä voisit keskittyä siihen tärkeimpään eli musiikkiin.

  Kansainvälisiä tuloja

  Vaikka maailma ympärillämme digitalisoituu ja musiikki löytää yhä uusia kansalliset rajat ylittäviä estradeja ja aiempaa teknisempiä formaatteja, teemme puolestasi entistäkin enemmän töitä. Keräämme sinulle korvaukset musiikkisi käytöstä viereisen kartan maista ja neuvottelemme jatkuvasti uusia sopimuksia muiden maiden kanssa. Lisäksi kehitämme etujoukoissa kansainvälisen datansiirron muotoja ja teknologiaa. Kaikki tämä tarkoittaa, että saamme kerättyä musiikillesi jatkuvasti enemmän kansainvälisiä tuloja.

  Valvomme etuasi

  Lupamyynnin ja korvausten maksamisen lisäksi teemme työtä musiikille muutoinkin. Vaikutamme aktiivisesti lainsäätäjiin Suomessa ja Euroopassa, jotta oikeutesi ovat jatkossakin turvatut. Lisäksi investoimme tulevaisuuteen eli rahoitamme musiikin edistämis- ja vientityötä esimerkiksi Musiikin Edistämissäätiön, Music Finlandin ja Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen kautta. Asiakkaamme voit hakea esimerkiksi työskentelyapurahoja ja muuta tukea Musiikin Edistämissäätiöltä ja Music Finlandilta.

  Pysy ajan tasalla

  GramexPress on Gramexin asiakkaiden ja kaikkien musiikin ystävien oma digitaalinen media, joka kertoo musiikki- ja media-alan ajankohtaisista asioista taitavien toimittajien tuottamana. Syvemmältä -jutuissa pääset syväsukeltamaan ihmisiin ja ilmiöihin, näkökulma-kommentaarit haastavat ajattelemaan laajemmin yhteiskunnasta ja tärpit tarjoilevat vinkkejä & iloa omalle uralle. Annamme kernaasti myös asiaakkalle äänen – kerro meille tarinasi tai lue toisen! Uutiskoosteet voit tilata sähköpostiisi haluamallasi tiheydellä ja valitsemiesi teemojen mukaan.