• EN
 • SV
 • Uusi Gramex.fi ja GramexPress houkuttelevat musiikin puolelle

  18.12.2023 Sari Aalto-Setälä
  Avasimme täysin uudistuneet verkkosivut. Uudistuksen tavoitteena on nostaa digitaalinen asiakaspalvelu ja viestintä uudelle tasolle. Uudistuksen yhteydessä GramexPress muutettiin kokonaan digimediaksi.

  Toteutumme keväällä 2022 laajan asiakas- ja sidosryhmätutkimuksen. Yksi selkeimpiä palautteita oli, että meiltä toivotaan enemmän ja laadukkaampaa digitaalista läsnäoloa. Myös verkkosivujen asiakaspalvelua haluttiin parantaa.

  Nyt vastaamme näihin toiveisiin. Ja enemmänkin.

  Apua asiakkaalle

  Gramex.fi pitää sisällään paljon uutta. Verkkosivujen Usein kysyttyä -osioon koostetaan jatkuvasti lisää asiakkaitamme muusikoita, tuottaja ja musiikin käyttäjiä auttavia vastauksia. Gramexin toiminnasta on koottu yksinkertaiset infopaketit Liity asiakkaaksi -osioon.

  Osta lupa -sivulle on rakennettu mahdollisimman helppo musiikin käyttölupien ostoprosessi. Vuosikatsaukset ja perustiedot löytyvät kohdasta Tietoa Gramexista. Etusivun tehokkaalla hakutoiminnolla löydät helposti haluamasi sisällön ääreen.

  Verkkosivu-uudistuksen yhteydessä päivitimme myös brändiämme uuden strategian mukaiseksi.

  Samalla tarkensimme myös brändiämme ja otimme käyttöön uuden sloganin.

  Thank you -lauseeseen kiteytyy asenne, jolla teemme töitä. Olemme kiitollisia, että saamme osaltamme auttaa musiikkia menestymään ja siten tuoda maailmaan lisää iloa, hyvinvointia ja elämyksiä.

  For the music -lause kertoo tehtävämme. Teemme töitä, jotta äänitteillä esiintyvät muusikot ja tuottajat saisivat työstään korvauksen. Ja jotta yritykset ja organisaatiot voivat hyödyntää musiikkia helposti, arvoa tuottavasti ja vastuullisesti.

  Uudistuksen varsinainen ydin on kuitenkin uusi GramexPress.fi. Nostamme aiemmin printtinä ilmestyneen laadukkaan mediamme viestinnän kärkeen entistäkin monipuolisemmaksi digitaaliseksi mediaksi.

  Musiikkijournalismin mahdollistaminen on meille tärkeä teko musiikin puolesta.

  Ajankohtaista musiikkijournalismia

  Uusi GramexPress on viihdyttävä tapa pysyä kärryillä siitä, mitä musiikin maailmassa ja liiketoiminnassa tapahtuu. Lupaamme kertoa musiikki- ja media-alan ajankohtaisista asioista taitavien toimittajien tuottamana.

  Julkaisemme ajankohtaista -uutisia viikoittain. Kruununjalokivijuttumme eli Syvemmältä-kategorian pitkiä juttuja julkaistaan pari kertaa kuukaudessa.

  Somekohinan aikakaudella hyvin tehty sisältö toimii parhaiten. Uskomme etenkin monikanavaisuuteen.

  Syvemmältä -jutuissa tarina kerrotaan ääntä ja liikkuvaa kuvaa hyödyntäen. Katso esimakua Juhani Merimaan ja Anssi Kelan haastatteluista. Videot löydät aina myös uudelta YouTube-kanavaltamme.

  Somekohinan aikakaudella hyvin tehty sisältö toimii parhaiten.”

  Toinen merkittävä uudistus on päätöksentekovallan siirtyminen lukijalle. Siis sinulle.

  Jatkossa voit päättää, millä aikataululla ja mistä teemoista haluat sähköpostiin uutiskoosteen. Innokkaille tarjotaan ajankohtaisia viikoittain. Oman tilauksen voit räätälöidä täällä.

  Haluamme myös runsaasti palautetta: kerro, millaisista asioista ja ihmisistä haluaisit kuulla lisää? Entä mikä ei toimi? Mitä kehittäisit?

  Lupaamme, että jatkossa myös juttujen jakelu, tavoittavuus ja sitä kautta vaikuttavuus laajenee, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

  Lisäksi teemme osan sisällöstä myös englanniksi. Gramex.fi:n sisältö on tehty kokonaan myös ruotsiksi. Luonnollisesti myös tietosuoja-asiat on kirjoitettu aiempaa selkeämpään kuntoon.

  Olit sitten musiikin ammattilainen, käyttäjä tai muuten vain ystävä –

  kiitos, että olet mukana!