• EN
 • SV
 • Kiinnostavia soitinuutuuksia

  23.05.2024 Tommi Saarela
  Esittelyssä toukokuun kiinnostavia soitinuutuuksia ja oheislaitteita musiikin esittäjille.

  Aloittelijasta artistiksi

  Rolandin Roland GO Keys 3 tasoittelee aloittelevan soittajan polkua kuuntelijasta artistiksi. Tyylikkään tummanpunainen uutuus tarjoaa reilun 400 euron hintaan viisi kosketusherkkää oktaavia sekä rohkaisee tutkimaan soundeja ja kehittelemään ideoita tässä ja nyt – ilman aiempaa kokemusta.

  Äänilähteenä toimii Rolandin ZEN-Core, joka tarjoaa yli tuhat soundivaihtoehtoa sekä automaattisäestyksen eri musiikkityyleihin. Sointusekvensseristä löytyy yli 300 soittovalmista pohjaa.

  Bluetooth-tuki tarjoaa väylän musiikin striimaamiseen ja kappaleiden tekemiseen, USB-liityntä puolestaan tietokoneen ja mobiililaitteiden musiikkisovellusten kanssa toimimiseen. Sisäänrakennetut kaiuttimet antavat mahdollisuuden esittää musiikkia kuulijoille joustavasti missä tahansa.

  Lue lisää: roland.com

  Mätettävää metallirumpaleille

  Symbaalivalmistaja Zildjianin suosittu Z-Custom palaa markkinoille viidentoista vuoden tauon jälkeen. Z-Custom -mallisto haluaa vastata metallimusiikin alati kasvavaan maailmanlaajuiseen suosioon. Edeltäjiensä tapaan uuden polven Z-Custom-symbaalit soivat kovaa ja kirkkaasti. Valmistajan mukaan metallirumpalit ympäri maailman ovat toivoneet Zildjian-mallistoon juuri tällaisia symbaaleja jo vuosia. Päivitetty valmistustapa on tehnyt sarjasta entistä kestävämmän, ja kaikissa symbaaleissa on tähtitaonta, joka muistuttaa alkuperäisestä Z Custom-sarjasta.

  Mallistosta löytyy muun muassa 14- ja 15-tuumaiset Hi-hatit, 16–20-tuumaiset Crashit sekä 21-tuumainen isokupuinen Mega Bell Ride. Mallista riippuen hintahaarukka asettuu 400–650 euron vaiheille.

  Lue lisää: zildjian.com

  Vox APC-1

  Katusoittajan kaveri

  Vahvistimistaan tunnettu Vox on julkaissut uutuuden, joka vaikuttaa katusoittajan märältä unelta. Vox APC-1 on efekteillä, rytmikoneella, vahvistimella ja kaiuttimella varustettu sähkökitara, jonka ulkonäkö on kopioitu Voxin 1960-luvun muotoilusta.

   Humbucker-mikrofonilla varustetussa kitarassa on parituumainen kaiutin, jonka suuntaavuus on täydet 180 astetta. Vahvistinosastosta löytyvät esivahvistussäädön lisäksi Boost-, Volume- ja Tone-potikat.

  Vieläkin erikoisempaa kitarassa edustaa komppikone, joka tarjoaa toistakymmentä rytmiä variaatioineen: perusbiittien lisäksi rock, metalli, pop, R&B, jazz, latin ja dance. Komppien tempo ja voimakkuustaso suhteessa kitaran volyymiin ovat soittajan säädeltävissä.

  Efektitkin (chorus, tremolo, delay ja reverb) on onnistuttu pakkaamaan samoihin kuoriin, ja ulkoisenkin äänilähteen, kuten mobiililaitteen saa kuuluville kitaran läpi.

  APC-1 toimii paristoilla, ja normipiuhalla sen voi kytkeä myös tavalliseen kitaravahvistimeen.

  Lue lisää: voxamps.com

  Ibanezin Soundgear-bassojen Premium-luokan viisikielinen SR1425B-CGL 

  Matalaa viidellä kielellä

  Ibanezin Soundgear-bassojen Premium-luokan uutuuksiin kuuluva viisikielinen SR1425B-CGL on varustettu pulttikaulalla, joka muodostaa merkittävän osan Soundgear-sarjan bassojen sointia.

  24 medium-kokoista nauhaa sisältävän basson mikrofonit ovat passiiviset, mutta elektroniikka aktiivinen, jota yhdistelmää kuvaillaan ihanteelliseksi, kun halutaan maksimaalista dynamiikkaa ja tehoa. Ibanezin Custom Electronics -etuasteen lisäksi soittimessa on kolmialueinen ekvalisaattori, aktiivi/passiivikytkin, treble-potikassa passiivinen tone-säädin sekä kolmialueinen keskialueen taajuusvalitsin.

  Otelauta ja rungon kansi ovat näyttävää loimuvaahteraa, runko itsessään afrikkalaista mahonkia.

  Maltilla lakattu Caribbean Green -värinen soitin maksaa noin 1500 euroa.

  Lue lisää: ibanez.com

  Lisää samasta aiheesta