• EN
 • SV
 • Kiinnostavia soitinuutuuksia

  11.01.2024 Tommi Saarela
  Esittelyssä kauden kiinnostavia soitinuutuuksia ja oheislaitteita.

  Klassikot rivissä

  Galaxias on maailman arvostetuimpiin kosketinsoittimien valmistajiin lukeutuvan Rolandin uutuus virtuaali-instrumenttien saralla.
  Galaxias on tukikohta peräti parillekymmenelletuhannelle instrumenttiäänelle, jotka leikkaavat läpi koko valmistajan soitinhistorian, joka sisältää muun muassa Jupiter- ja Juno-syntikoiden sekä TR-sarjan rumpukoneiden kaltaiset klassikot.
  Galaxias toimii itsenäisenä sovelluksena, ja sitä voidaan käyttää myös VST3- tai AU-pluginina.

  Roland Galaxias

  Galaxiaksen tehokkaaseen käyttöön suositellaan nettiin kytkettyä macOS- tai Windows-tietokonetta sekä kosketinohjainta. Galaxias edellyttää Roland Cloud Ultimate -pilvipalvelun käyttöä, jonka jäsenyyttä tarjotaan uusille asiakkaille 30 päivän ajan ilmaiskokeiluna.

  Lue lisää: roland.com/fi

  Lintukitara laulaa

  Amerikkalaisen PRS-merkin eli Paul Reed Smith Guitarsin lintuaiheella somistettua otelautaa vilahtelee jo varsin kohtuuhintaisissa instrumenteissa.
  SE CE 24 seurailee perinteisen PRS:n speksejä vaahterakannen, mahonkirungon ja ruusupuuotelaudan osalta. Oman mausteensa yhdistelmään tuo pultattu vaahterakaula.

  Soittimen humbucker-mikrofonit lupailevat entistä selkeämpää sekä tasapainoisempaa ylä- ja alarekisteriä, ja monipuolisuutta tuo Push/Pull-tyyppinen kelanpuolitus. Mikrofonikytkin on kolmiasentoinen.

  PRS SE CE 24

  Kaulan profiiliksi mainitaan Wide Thin 24 nauhalla, skaala on 25 tuumaa.
  Kuvan kitara on väriltään Blood Orange, vaihtoehtona saatavissa muun muassa Vintage Sunburst. Uutuus maksaa laukkuineen noin 700 euroa.

  Sähköt rumpuihin

  Mesh-kalvoilla eli ”hyttysverkoilla” varustetut sähkörummustot ovat astuneet uuteen, entistä edullisempaan hintaluokkaan.
  Alesis Nitro Max maksaa alle 500 euroa, mutta sisältää koko sähkösetin virvelillä, bassorumpupadilla ja kolmella tomipadilla. Padien Mesh-kalvojen tavoitteena on tarjota kumista alustaa luontevampi soittotuntuma.

  Alesis Nitro Max

  Kahdella triggausalueella varustettujen rumpupadien lisäksi settiin sisältyy kaksi symbaalialustaa, poljinkontrollerilla varustettu hihat sekä alumiininen teline.
  Rumpuaivo sisältää 32 soittovalmista ja 16 muokattavaa settiä, yli 400 rumpu-, symbaali- ja perkussio-soundia. Aivoon sisältyy myös sekvensseri, metronomi ja tallennusmahdollisuus sekä Bluetooth langattomaan musiikin suoratoistoon.

  Lue lisää: alesis.com

  Korg Modwave mkII

  Synteettinen tehomylly

  Jo vuonna 1985 Korg yhdisti DW-8000 -syntetisaattorillaan digitaaliset wavetable-oskillaattorit analogisiin filttereihin, minkä lopputuloksena syntyi soundipaletti, jollaiseen analogiset oskillaattorit eivät yltäneet. Yhä kulttiklassikkona tunnetun DW-800:n perintöä kunnioittava Korg Modwave mkII muuntaa neljän vuosikymmenen takaisen soittimen moderniksi syntikaksi kompaktissa kolmen oktaavin kokoluokassa.

  Laite sisältää monipuolisten wavetable-oskillaattorien ja suotimien lisäksi laajat modulaatiomahdollisuudet, 60 nuotin polyfonian sekä moniulotteisen sekvensseriosion.

  Noin 900 euron hintainen Modwave mkII tarjoaa tutkittavaa wavetable-synteesistä kiinnostuneille. Laitteeseen voi ladata ja luoda omia wavetableja, ja tilaa on tuhansille käyttäjän muistipaikoille.

  Lue lisää: http://korg.com/

  Lisää samasta aiheesta