• EN
 • SV
 • Kiinnostavia ääniteknologian uutuuksia

  12.02.2024 Tommi Saarela
  Esittelyssä kiinnostavia ääniteknologian uutuuksia.

  Jytää laiturin nokkaan

  Mackien katu-uskottava Thrash-sarja on täydentynyt akulla varustetulla mallilla. Thrash212 Go on nimensä mukaisesti 12-tuumainen aktiivikaiutin, joka kulkee niin trubaduurin matkassa, DJ-keikalle kuin yritysjuhliin ja toimii vaikka häissä laiturin nokassa. Laitteeseen sisältyy simppeli kaksikanavainen mikseri, ja Bluetoothin kautta kaiuttimen voi linkittää myös stereopariksi. Akulle lupaillaan noin kymmenen tunnin soittoaikaa yhdellä latauksella.

  Thrash212 Go

  Kahvat on sijoitettu taktisiin kohtiin kantamisen helpottamiseksi, minkä lisäetuna ripustaminen ja varmistaminen esimerkiksi kaiteeseen on mahdollista, Vahvistimen 300 watin huipputeho tarkoittaa noin 125 desibelin äänenpainetta 52Hz–20kHz (-10dB) alueella.
  Thrash212 Go maksaa noin 600 euroa.
  Lue lisää: mackie.com

  Kaksitoista kaikua

  Bossin RV-200 Reverb tarjoaa kaksitoista ilmaisuvoimaista kaikuefektiä virtaviivaisessa pedaalimuodossa. Kaikutyyppien erikoisuutena mainitaan uudentyyppinen Arpverb, jolla voi luoda ambient-tyyppisiä unenomaisia efektejä.
  Muunnin on 32-bittinen, näytetaajuus 96 kilohertsiä, ja pedaali tarjoaa yli 120 muistipaikkaa käyttäjän asetusten tallentamiseen. Niin sanotun carryover-toiminnon avulla kaikuefektin häntä ei katkea muistipaikkaa vaihdettaessa.

  Boss RV-200 Reverb

  Laitteeseen sisältyvät stereoliittimet sisään ja ulos, wet/dry-säätö sekä suoran signaalin mykistys.
  RV-200 toimii kolmella AA-paristolla ja lisävarusteena hankittavalla muuntajalla, ja sitä voi hallita myös jalkakytkimellä, ohjauspedaalilla tai midin kautta.
  Hintaa uutuudella on hieman alle 300 euroa.
  Lue lisää: boss.info

  Äänitysjärjestelmä taskussa

  Austrian Audion kehittämä MiCreator on uudentyyppinen luova työkalu ja monipuolinen äänitysjärjestelmä taskukoossa. Valmistajansa mukaan se on huippuluokan mikrofoni ja näppärä USB-C-äänikortti.
  MiCreator mahdollistaa studioluokan äänitykset niin podcastien teossa kuin soitettaessa kitaraa tai syntikkaa yhdessä laulun kanssa. Haastatteluja varten laitteeseen voi liittää MiCreator Satellite -lisämikrofonin tai MiCreator Y-Lav -solmiomikrofonin.

  Austrian Audio MiCreator

  Tukeva metallinen rakenne mahdollistaa laitteen käytön pöydällä ilman telineitä ja käännettävä kapseli mukautuu kaikkiin äänitystilanteisiin. Tuotteen ainutlaatuisuus tulee esiin myös sen muotoilussa.
  MiCreator maksaa noin sata euroa.
  Lue lisää: austrian.audio

  Näppärää bassosoundia

  Ruotsalainen EBS on nikkaroinut arvostettuja bassovahvistimia yli 35 vuoden ajan. EBS:n 30BT Mark III -sarjan kombo on suunniteltu kotiin, treeneihin ja koulubändikäyttöön. Valmistajan mukaan kompakti ammattitason bassokombo tarjoaa laadukkaat komponentit sekä rehellisen, puhtaan bassosoundin.
  Vahvistinteho on 30W (RMS) ja kaiutinosa koostuu kahdeksantuumaisesta kokoalueämyristä sekä diskanttielementistä. Laitteen taajuusvasteeksi ilmoitetaan 70–20 000 hertsiä, ja se sisältää kaksialueisen ekvalisaattorin sekä gain- ja volyymisäädöt.

  EBS 30BT Mark III

  Liitäntäpuolelta mainittakoon kuulokeliitäntä, balansoitu XLR-lähtö, Aux-tulo sekä Bluetooth stereokuulokkeita varten. Kombon mitat ovat 24 x 31 x 33 cm ja se painaa noin seitsemän kiloa.
  Lue lisää: ebssweden.com

  Lisää samasta aiheesta