• EN
 • SV
 • Kesän tilitys lähenee – Tarkista omat tietosi

  23.05.2024 Noora Marttila
  Kesän tilitys maksetaan viikolla 24. Katso muutamat tärkeät päivämäärät koskien tilitystä.

  Kesän tilitys maksetaan viikolla 24. Huolehdithan ääniteilmoitukset kaikista jo julkaistuista biiseistä meille 20.5. mennessä, jotta ne ehtivät mukaan kesän tilitykseen.

  Tarkista myös omat tietosi, kuten tilinumerosi ja veroprosenttisi. 27.5. mennessä MyGramex-portaalista. Puutteelliset tiedot voivat estää korvausten maksun ja joudut odottamaan rahojen maksua seuraavaan tilitykseen asti.

  Kesän tilitys sisältää korvauksia mm. radiosoitosta (ajalta tammi-maaliskuu 2024), taustamusiikista sekä ulkomailta. Korvaussummat tulevat näkyviin MyGramexiin lähempänä maksupäivää. Korvauserittelyt näkyvät MyGramexissa maksupäivän jälkeen.

  Aiemmin Teostosta ja kv-toiminnasta tutuksi tullut vähennys musiikin edistämistoimintaa varten tehdään ensi kertaa kaikille musiikin esittäjille Gramexin kesäkuun tilityksestä. Lisäksi kaikista esittäjille ja tuottajille ulkomailta kerätyistä korvauksista pidätetään neljän prosentin käsittelypalkkio.
  Lue lisää: Kesäkuun tilityksestä uusia vähennyksiä – Gramex ry

  Usein kysyttyä:

  Miten teen ääniteilmoituksen?
  Plus
  Voit tehdä ääniteilmoituksen MyGramex-portaalin kautta. Koska Gramex tilittää korvauksia jo samana vuonna kuin niitä kerätään, ilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian julkaisusta, muuten korvauksia joutuu odottamaan tarpeettoman kauan.
  Miksi ääniteilmoitus pitää tehdä?
  Plus
  Ääniteilmoituksen perusteella tiedämme kenelle maksamme korvauksia, kun biisiäsi on esitetty julkisesti tai sitä on lisensoitu esim. av-teokseen.
  Milloin ääniteilmoitus pitää tehdä?
  Plus
  Ääniteilmoitus on hyvä tehdä heti biisin/äänitteen julkaisun jälkeen. Mikäli ilmoitus on kuitenkin jäänyt tekemättä heti julkaisun jälkeen voit tehdä sen myös jälkikäteen, sillä maksamme kolme vuotta takautuvasti korvauksia.
  Kuinka vaihdan tilinumeroni ja päivitän veroprosenttini?
  Plus
  Voit päivittää tilinumerosi MyGramex-portaalissa. Jos haluat nostaa veroprosenttiasi, niin voit ilmoittaa siitä Gramexille sähköpostilla osoitteeseen tilitys@gramex.fi. Voit myös lähettää uuden verokortin tilitys@gramex.fi.
  Kannattaako pari vuotta sitten julkaistusta biisistä tehdä enää ääniteilmoitusta?
  Plus
  Kyllä, ääniteilmoitus kannattaa tehdä myös vanhemmista biiseistä. Gramex maksaa kolmelta vuodelta takautuvasti korvauksia. Ja ehkä äänitteesi soi myös tulevina vuosina.
  Miksi MyGramexissa ei näy ääniteilmoitus-valikkoa?
  Plus
  Ääniteilmoitus-valikko näkyy MyGramex-portaalissa kaikille, jotka ovat liittyneet tuottaja-asiakkaaksi. Jos sinulla on pelkkä esittäjä eli taiteilijasopimus, ei ääniteilmoituksen linkkiä näy. Voit silloinkin tehdä puuttuvasta äänitteestä ilmoituksen, mutta olethan ensin yhteydessä asiakaspalveluun tilitys (at) gramex.fi, jotta voimme avata sinulle tarvittavan näkymän portaaliin.
  Tuottaja ei ole tehnyt ääniteilmoitusta, voinko tehdä sen itse?
  Plus
  Kyllä, voit tehdä ääniteilmoituksen myös itse. Sinulla tulee olla tiedossa kaikki äänitteeseen liittyvät koodit ja tiedot sekä biisikohtaiset taiteilijajaot.