• EN
 • SV
 • Suomalaista kulttuurivientiä

  Suomalainen lastenyhtye laajensi toimintansa YouTubeen, elokuviin ja useampaan maahan.

  Arrow down
  Teksti: Lauri Kaira

  Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu perustettiin 2000-luvun alussa nimellä ”Viidakkorumpu”. Siinä esiintyivät Macke Granberg ja Tomas Nyberg. Esityskieli oli aluksi ruotsi, mutta pian orkesteri teki biisejä myös suomeksi.

  ”Orkesterilla on takanaan yli 20 vuoden ajalta yli tuhat esiintymistä”, kertoo Tobias Tobbe Andersin, joka toimii nykyisin laulusolistina Suomen Aarne Alligaattori -yhtyeen livekokoonpanossa.

  Aarne Alligaattorista tehty animaatioelokuva vauhditti sille näyttävän comebackin.

  ”Ilman isompaa markkina-aluetta kuin Suomi tämä ei olisi ollut mahdollista. Eikä tietenkään ilman hyvää tiimiä”, sanoo Macke Granberg.

  Kolme livekokoonpanoa

  ”Elokuva Aarne Alligaattori & Viidakkoystävät julkaistiin kaikilla pohjoismaisilla kielillä”, kertoo Tobias. ”Itse asiassa livekokoonpanojakin on jo kolme: yksi Suomessa, yksi Ruotsissa ja yksi Tanskassa.”

  Spotifysta voi kuunnella Aarnea myös monella muullakin kielellä, kuten saksaksi, englanniksi ja portugaliksi. Ruotsinkielisellä versiolla on yli 75 000 kuuntelua kuukaudessa, tanskalaisella runsas 50 000 ja suomenkielisellä runsas 30 000 kuukaudessa.

  Yhtyeen perustajat Granberg ja Nyberg muuttivat koronavuonna Yhdysvaltoihin, jossa he nauhoittavat ja säveltävät yhä uusia kappaleita eri maiden lapsiyleisöille.

  ”Idea syntyi biisin myötä”

  ”Idea on syntynyt biisin myötä”, kertoo Granberg. ”Hahmo Aarne Alligaattorista on tullut ajan myötä, koska olemme uskoneet Aarneen ja halunneet luoda maailman hänen ympärilleen.”

  ”Hahmoja voi helposti keksiä ja piirtää, mutta mikä tekee hahmosta muistettavan, rakastettavan ja viihdyttävän? Se onkin sitten vaikeampi kysymys.”

  ”Aarne Alligaattori on enemmän kuin yhtye. Se on hahmo, joka seikkailee YouTubessa, elokuvissa ja jatkossa telkkarissa. Eikä vain yksin, vaan viidakkoystävineen”, Granberg sanoo.

  ”Aarne Alligaattori on enemmän kuin yhtye.”

  Päätoimiseksi 2017

  Aarne Alligaattori muuttui musiikkia tekevän mutta Hankkenista valmistuneen Granbergin päätoimiseksi projektiksi vuoden 2017 paikkeilla.

  ”Vuonna 2017 striimimäärät räjähtivät YouTubessa, eritoten Ruotsissa. Nykyäänhän meillä on satoja miljoonia katselukertoja YouTubessa. Tanskassa Aarne taisi olla YouTubessa katsotumpi kuin Taylor Swift.”

  ”Koronapandemian aikana tapahtui paljon. Saimme tiimin: Anton Molander ja Svensk Filmindustri Ruotsista tulivat mukaan.”

  ”Tämän kautta visiomme selkeytyi ja lähdimme tekemään elokuvaa, tv-sarjaa ja laajentamaan Aarnen universumia, jotta yhä useampi voisi viettää aikaa meidän rakastetun alligaattorimme parissa.”

  Strategista kehittämistä

  ”Aarnen ja viidakkoystävien seikkailujen päätyminen Youtubesta valkokankaalle on varmasti tuonut uuden ulottuvuuden Aarne Alligaattorin maailmaan. Myös bändin kalenterit on täyttyneet mukavasti eri maissa”, sanoo Granberg.

  Aarne Alligaattorista pitäville lapsille on tarjolle monenlaisia tuotteita pehmoleluista kirjoihin ja pipoihin. Hahmoa ja sen IPR-oikeuksia hyödynnetään strategisesti ja kasvua haetaan ammattimaisesti.

  Tässä auttaa sekin, että lastenmusiikki on sillä tavalla kestävää, että viisivuotiaita faneja ei yhtään haittaa se, että edellisetkin sukupolvet ovat fanittaneet samaa yhtyettä!

  ”Ja pakko ylpeillä ja todeta että Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu saa esiintyä todella mukavissa tapahtumissa”, sanoo Granberg.

  ”Olen aina sanonut, että Aarne-fanit ovat ihan parhaimpia tyyppejä… tämä koskee myös lasten vanhempia… ja se pitää paikkansa joka puolella. Suurin kiitos kuuluu siis teille kaikille!”

  Elokuvan traileri:


  Lisää samasta aiheesta
  Artistit Kansainvälisyys Lastenmusiikki Muusikot
  Jaa artikkeli