• EN
 • SV
 • PME: Gramexin asiakkuus kannattaa

  10.11.2023 Noora Marttila
  Gramex-korvaukset ovat olennainen osa levy-yhtiö PME:n liiketoimintaa. Tekijänoikeudet merkitsevät PME:lle paitsi tuloja niin myös musiikin esittäjien ja tuottajien tunnustusta. He kannustavat artisteja olemaan kiinnostuneita tekijänoikeuskorvauksista ja liittymään Gramexiin.

  Levy-yhtiön menestys on aina kiinni siitä, miten paljon tuotettuja biisejä saadaan maailmalle soittoon. Siten myös Gramexin kautta kerätyt korvaukset ovat olennaisia. Teknologian kehittyessä Gramex-korvauksia saadaan tilitettyä entistä tehokkaammin ja tarkemmin. Yhtiö uskoo korvausten monipuolistuvan tulevaisuudessa.

  ”Teknologioiden kehittyessä ja musiikin kuuntelutottumusten muuttuessa uskomme, että Gramex-korvauksia voisi tulevaisuudessa tulla myös uusista ja entistä moninaisemmista lähteistä, kuten esimerkiksi virtuaalitodellisuuden musiikillisista kokemuksista, erilaisista digitaalisista alustoista sekä muista verkossa tapahtuvista tapahtumista”, kertoo PME:n chief data & analytics officer Marcus Palmu.

  Gramex-korvauksia maksetaan äänitteen tuottajalle ja musiikin esittäjälle. PME:n label manager Aleksi Kipahti kannustaa myös artisteja olemaan kiinnostuneita tekijänoikeuskorvauksista ja liittymään Gramexiin.

  ”Artistien kannattaa ehdottomasti olla kiinnostuneita tekijänoikeuskorvauksista. Ne ovat olennainen osa artistin tulonmuodostusta ja korvausta tehdystä luovasta työstä. Gramexin asiakkuuden ansiosta artistien ei tarvitse itse huolehtia korvausten keräämisestä, vaan Gramex hoitaa sen heidän puolestaan.”

  Tekijänoikeudet merkitsevät PME:lle sekä tuloja että musiikin esittäjien ja tuottajien tunnustusta. Palmu ja Kipahti toivovat, että musiikin kulutus ja käyttö jatkuvat elinvoimaisina ja äänitetuottajien liiketoimintaedellytykset hyvinä.

  Tekijänoikeudet merkitsevät meille mahdollisuutta olla mukana tuottamassa ja julkaisemassa musiikkia ja taidetta sekä luomassa suomalaista kulttuuria. Äänitetuottajana meistä on upeaa olla mukana edistämässä artistien uraa ja julkaista musiikkia maailmalle.

  Kuvassa PME Recordsin Marcus Palmu ja Aleksi Kipahti.
  Aleksi Kipahti ja Marcus Palmu. Kuva: Amos Utti / PME Records
  Lisää samasta aiheesta