• EN
 • SV
 • NRJ: Hittimusiikkikanava ei synny sattumalta

  22.10.2023 Sari Aalto-Setälä
  Kansainvälinen NRJ-radiokanava tarjoaa kuuntelijoilleen parasta hittimusiikkia. Tiuhaan vaihtuvan hittimusiikin ympärille rakentuvalle radiokanavalle on tärkeää, että biisien käyttöön liittyvät lupa-asiat hoituvat helposti ja henkilökohtaisesti.

  NRJ tarjoaa kuuntelijoilleen parasta ja trendissä kiinni olevaa hittimusiikkia. Kanavan soittolista ei synny sattumalta, vaan taustalla on tarkkoihin tutkimuksiin perustuvat kappalevalinnat sekä intohimoiset ammattilaiset.

  ”Musiikki on NRJ:n dna. Koko kanava on rakennettu musiikin ympärille ja juontajat rakastavat soittamaansa musiikkia ja suhtautuvat siihen intohimolla. Juontajat ja tuottajat osallistuvat aina uutuuksien kuuntelutilaisuuksiin ja käyvät vapaa-aikoinaan paljon keikoilla. Trendit vaihtuvat tiuhaan tahtiin, mikä luo soittolistaan mukavasti vaihtelua”, kertoo NRJ:n maajohtaja Esa Lahdenpää.

  Kanavalla eniten soiva genre on dance-pop. Vaikka ulkomainen musiikki on hieman isommassa roolissa kuin kotimainen, on kotimaisuusaste Lahdenpään mukaan nouseva.

  NRJ:n maajohtaja Esa Lahdenpää. Kuva: Saku Allen

  ”Vahvuutemme on, että olemme suuri eurooppalainen toimija alalla, jolloin saamme kaikkien maailman suurimpien artistien haastattelut, videot ja tervehdykset helposti myös Suomeen. Viime vuonna teimme brändiyhteistyötä mm. The Weekndin, David Guettan, Dua Lipan ja Ed Sheeranin kanssa. Kotimaisuusastekin on kuitenkin koko lailla nouseva”, Lahdenpää kertoo.

  Lahdenpään mukaan musiikkikanavalla on paikkansa ihmisten elämässä myös tulevaisuudessa, vaikka radion kuuntelutavat muuttuisivatkin.

  ”Radio on ollut ihmisten elämässä niin kauan aikaa, että en usko sen jatkossakaan häviävän mihinkään. Musiikkia kuunnellaan ja kulutetaan entistä enemmän, ja kuulijamme kuuntelevat jatkossakin hittimusiikkia NRJ:n taajuudelta.”

  NRJ:n soittamien hittiäänitteiden lupa-asiat hoituvat Gramexin kanssa: korvaukset löytävät perille kotimaisille ja ulkomaisille musiikin esittäjille ja tuottajille. Lahdenpään mukaan tiuhaan vaihtuvan musiikin lupa-asioiden hoitamisessa on tärkeintä helppous ja henkilökohtaisuus.

  ”Gramexin kanssa homma toimii ja pelittää! Vuosien aikana luotu hyvä ja henkilökohtainen asiakaspalvelu on kaiken A ja O. Gramexilta saa ihmisen puhelimen päähän ja kysymyksiin vastauksen”, kertoo Lahdenpää.

  Lisää samasta aiheesta