• EN
 • SV
 • Endemol Shine Finland: Dance Brothersissa yhdistyvät tanssi ja musiikki

  20.12.2023 Noora Marttila

  Tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandin draamasarja Dance Brothers on 10-osainen tarina tanssijaveljeksistä. Sarja on ensimmäinen Netflixin tilaama suomenkielinen tuotanto, jolla on maailmanlaajuinen ensi-ilta palvelussa. Sarjan musiikkivalinnoista vastasi music supervisor Ida Karimaa yhdessä sarjan ohjaajan Taito Kawatan ja äänisuunnitelija Akseli Soinin kanssa.

  Dance Brothers kertoo tarinan tanssijaveljeksistä, jotka tähtäävät kohti unelmaa ammattitanssijoina. Musiikilla on iso rooli sarjassa osana tarinankerrontaa ja siksi siihen haluttiin investoida.

  ”Musiikki on ehdottomasti sellainen asia, joka jättää jäljen ja mihin ihmiset kytkeytyvät. Musiikki nostaa tuotantoarvoa eli tekee suomalaisista tuotannoista arvokkaamman näköisiä ja kuuloisia”, kertoo sarjan luoja ja tuottaja Max Malka tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandilta.

  Kuva: Endemol Shine Finland

  Rahoituksen varmistuttua Malka koki, että tuotantoon oli tärkeää saada mukaan henkilö, jonka tehtävänä oli keskittyä ainoastaan musiikkiin. Niinpä mukaan palkattiin music supervisor, joka oli mukana miettimässä miltä Dance Brothers kuulostaa ja hoiti tarvittavat musiikkilupa-asiat.

  ”Mulla on ollut ilo olla mukana valitsemassa kappaleita sarjaan ja tuomassa omaa musiikkituntemustani pöytään”, kertoo sarjan music supervisorina toiminut Ida Karimaa.

  DJ soittaa Dance Brothers -sarjassa.
  Kuva: Endemol Shine Finland

  Tuotannossa mietittiin sekä sitä, miltä Dance Brothers kuulostaa, että myös musiikkivalintojen monipuolisuutta ja diversiteettiä. Kappalevalinnoilla haluttiin varmistaa, että ne tukevat ajatusta siitä, miltä suomalaisuus näyttää ja kuulostaa tänä päivänä.

  ”Arvostin todella paljon sitä, että Ida nosti musiikkivalintoja koskevissa keskusteluissa esille monimuotoisuuden ja monipuolisuuden sekä haastoi meitä etsimään useita erilaisia kappaleita”, sanoo Malka.

  Dance Brothersissa käytettiin määrällisesti paljon kotimaista musiikkia, sekä sarjaan sävellettyä scorea, että olemassa olevia kappaleita. Parhaimmillaan kappale voi saada kansainvälistä suosiota ja kuunteluja ympäri maailmaa.

  ”Olemme erittäin iloisia siitä, että suomalaiset artistit ovat antaneet omat teoksensa osaksi uutta teosta, meidän sarjaa. Toivottavasti tällaisia tuotantoja ja yhteistöitä voidaan tehdä kotimaassa jatkossakin enemmän”, Malka ja Karimaa toivovat.

  Kuvassa kaksi Dance Brothersin hahmoa sylikkäin.
  Kuva: Endemol Shine Finland

  Yhteistyö Gramexin kanssa oli Karimaan mukaan helppoa.

  ”Joidenkin kappaleiden osalta oikeudenhaltijoiden tavoittaminen oli hidasta, mutta niiden kotimaisten biisien osalta, joiden ääniteoikeudet oli mahdollista hankkia suoraan Gramexilta, verkkokauppa helpotti prosessia paljon.”

  Lisää samasta aiheesta