• EN
 • SV
 • Helsingissä avataan nyt kilvan uusia tai uudistettuja keikkapaikkoja

  14.03.2024 Mervi Vuorela
  Helsingin maine Suomen kiinnostavimpana keikkakaupunkina on ollut laskusuunnassa viime vuosina. Onko nyt revanssin paikka?

  Helsingin elävän musiikin tarjonta otti takapakkia 2020-luvun taitteessa, kun Nosturi, Virgin Oil ja The Circus lopettivat toimintansa. Nyt tilanne näyttäisi parantuneen, sillä uusia tai uudistettuja keikkapaikkoja on avautunut tai avautumassa kertarysäyksellä.

  Nosturia pyörittänyt Elävän musiikin yhdistys ELMU ry teki viime viikolla vuokraustarjouksen Vanhankaupunginkoskella sijaitsevasta vanhasta Verkatehtaasta. Tiloihin on suunnitteilla konserttitoimintaa, kulttuuriyrittäjille ja freelancereille suunnattua verkostoitumista sekä kaikille avointa yhteisöllistä kulttuuritoimintaa. Neuvottelut on saatu alkuun, ja ELMUn mukaan kaupunki on suhtautunut suunnitelmiin myönteisesti.

  Pasilassa puolestaan avattiin viime viikolla Böle Arena & Club -niminen tapahtumapaikka. Kyseessä ei varsinaisesti ole uusi keikka-areena, vaan uudelleen brändätty, vähällä käytöllä ollut Amfi-sali Messukeskuksessa. Nousevalla katsomolla varustetulle areenalle mahtuu parhaimmillaan jopa 4000 henkeä. Tapahtumakalenterista löytyy toistaiseksi vasta muutama keikka muun muassa Käärijältä ja kitaravirtuoosi Yngwie Malmsteenilta.

  Myös Alppilassa tapahtuu, kun Kulttuuritalo avasi uudistetut tilansa viime kuussa. Yli 10 vuotta suljettuna ollut Alppisali palautettiin käyttöön, ja sen tiloissa toimii nyt yökerho Kult, jonne on suunnitteilla dj- ja livekeikkoja. Aikoinaan esimerkiksi Jimi Hendrixiä ja Ramonesia isännöineessä Aalto-salissa on puolestaan lisätty yleisöpaikkoja sekä uusittu valo- ja äänitekniikkaa. Puolet konserteista on jatkossa tarkoitus järjestää permannolla, jolloin penkit poistetaan väliaikaisesti käytöstä.

  Vallilan teollisuusalueella sijaitseva Ääniwalli on sekin saanut remonttinsa valmiiksi. Avajaisia vietettiin 8. maaliskuuta queer-tekno-trance-klubi Korgyn merkeissä. Vuodesta 2013 toimineen Ääniwallin sisätilat ja pohjapiirros on uusittu, lavaa on suurennettu sekä äänentoisto- ja valojärjestelmät päivitetty. Kevään mittaan Ääniwallissa nähdään esimerkiksi Eevil Stöö, Luke Slater (UK), François X (FR), Aivovuoto, Klamydia, Discharge (UK) ja Eyehategod (US).

  Myöhemmin keväällä livemusiikkia pääsee kokemaan myös taivasalla, kun Lasipalatsin aukio käynnistää tapahtumatoimintansa Kampissa. Aukiolla on tarkoitus järjestää avoimia tilaisuuksia, ja siellä on tilaa noin 1500-2000 hengelle. Tapahtumakalenterin täkynä koreilee tällä hetkellä laulajaansa vaihtaneen Popedan kesän ainut pääkaupunkiseudun keikka 30. päivä elokuuta.

  Lisää samasta aiheesta