• EN
 • SV
 • Gramex mukana kampanjassa vastuullisen tekoälyn käytön puolesta

  17.12.2023 Sari Aalto-Setälä
  Gramex liittyi mukaan vastuullisen tekoälyn käyttöä ja aidon luovan työn tulevaisuutta edistävään globaaliin Human Artistry -kampanjaan.

  Alkuvuodesta Yhdysvalloissa lanseeratulla kampanjalla halutaan edistää aitoa, ihmisten tekemää taidetta sekä vastuullista tekoälyn käyttöä. Kampanja on julkaissut seitsemän periaatetta tekoälyn vastuullisesta käytöstä taiteessa ja luovissa sisällöissä.

  Periaatteisiin liittyvän vetoomuksen ovat allekirjoittaneet sadat organisaatiot yli 30 maasta. Gramexin lisäksi Suomesta mukana ovat Teosto ja sen jäsenjärjestöt Suomen Säveltäjät, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat sekä Musiikkituottajat IFPI.

  Gramexin lakimiehen Juha Pihlajaniemen mukaan kampanja on erittäin tarpeellinen.

  ”Tekoäly puhuttaa tällä hetkellä eri aloilla ympäri maailmaa ja aallot lyövät kiihtyvällä tahdilla myös luovan alan rantahietikkoon. Muutos luo epävarmuuden tunnetta tulevasta: miten tekoäly tulee vaikuttamaan omaan tekemiseen tai oikeuksiin?”

  ”Human Artistry on tarpeellinen hanke, jonka vastuullisen tekoälyn käytön periaatteet pyrkivät turvaamaan luovan työn tulevaisuutta ja tuomaan yhteisiä reunaehtoja nopean teknologisen kehityksen keskelle. Nämä asiat ovat meille Gramexissa tärkeitä,” Pihlajaniemi sanoo.

  Tutustu ja liity mukaan kampanjaan sivustolla.

  Kampanjan seitsemän tekoälyn käytön periaatetta.