• EN
 • SV
 • Kevään tilitys lähenee – Tee ääniteilmoitus nyt

  06.02.2024 Noora Marttila

  Vuoden ensimmäinen tilitys maksetaan viikolla 13. Huolehdithan ääniteilmoitukset kaikista jo julkaistuista biiseistä meille 1.3. mennessä, jotta ne ehtivät mukaan kevään tilitykseen.

  Tarkista samalla MyGramex-portaalista omat tietosi, kuten tilinumerosi ja veroprosenttisi. Puutteelliset tiedot voivat estää korvausten maksun ja joudut odottamaan rahojen maksua seuraavaan tilitykseen asti.

  Kevään tilitys sisältää korvauksia mm. radiosoitosta (ajalta loka-joulukuu 2023), taustamusiikista sekä ulkomailta. Korvaussummat tulevat näkyviin MyGramexiin lähempänä maksupäivää. Korvauserittelyt näkyvät MyGramexissa maksupäivän jälkeen.

  Usein kysyttyä ääniteilmoituksesta:

  Miten teen ääniteilmoituksen?
  Plus
  Voit tehdä ääniteilmoituksen MyGramex-portaalin kautta. Koska Gramex tilittää korvauksia jo samana vuonna kuin niitä kerätään, ilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian julkaisusta, muuten korvauksia joutuu odottamaan tarpeettoman kauan.
  Miksi ääniteilmoitus pitää tehdä?
  Plus
  Ääniteilmoituksen perusteella tiedämme kenelle maksamme korvauksia, kun biisiäsi on esitetty julkisesti tai sitä on lisensoitu esim. av-teokseen.
  Milloin ääniteilmoitus pitää tehdä?
  Plus
  Ääniteilmoitus on hyvä tehdä heti biisin/äänitteen julkaisun jälkeen. Mikäli ilmoitus on kuitenkin jäänyt tekemättä heti julkaisun jälkeen voit tehdä sen myös jälkikäteen, sillä maksamme kolme vuotta takautuvasti korvauksia.
  Kannattaako pari vuotta sitten julkaistusta biisistä tehdä enää ääniteilmoitusta?
  Plus
  Kyllä, ääniteilmoitus kannattaa tehdä myös vanhemmista biiseistä. Gramex maksaa kolmelta vuodelta takautuvasti korvauksia. Ja ehkä äänitteesi soi myös tulevina vuosina.
  Miksi MyGramexissa ei näy ääniteilmoitus-valikkoa?
  Plus
  Ääniteilmoitus-valikko näkyy MyGramex-portaalissa kaikille, jotka ovat liittyneet tuottaja-asiakkaaksi. Jos sinulla on pelkkä esittäjä eli taiteilijasopimus, ei ääniteilmoituksen linkkiä näy. Voit silloinkin tehdä puuttuvasta äänitteestä ilmoituksen, mutta olethan ensin yhteydessä asiakaspalveluun tilitys (at) gramex.fi, jotta voimme avata sinulle tarvittavan näkymän portaaliin.
  Tuottaja ei ole tehnyt ääniteilmoitusta, voinko tehdä sen itse?
  Plus
  Kyllä, voit tehdä ääniteilmoituksen myös itse. Sinulla tulee olla tiedossa kaikki äänitteeseen liittyvät koodit ja tiedot sekä biisikohtaiset taiteilijajaot.