Loading...
Gramex2020-04-29T11:42:55+03:00

Taiteilijoiden ja tuottajien palvelut

Gramex kerää ja jakaa korvaukset tarkasti ja tehokkaasti esittäville taiteilijoille ja äänitteiden tuottajille.

Taiteilijat ja tuottajat
0
oikeudenhaltija-asiakassopimusta
0 M€
korvauksia kerättiin 2019
0
Oikeudenhaltijaa sai korvauksia 2019

Tutkimuksia musiikin tehosta

Lue alta tutkimuksia musiikin tehosta ja vaikutuksesta.

Gramexpress

UUSIMMAT JUTUT

Gramexilta uusi koronatukipaketti: miljoona euroa säätiöiden kautta ja 770 000 euroa aikaistettuina tilityksinä

Gramex toteuttaa mittavan koronatukipaketin muusikoille ja tuottajille. Koronatukea kohdistetaan musiikin esittäjien hyväksi Esittävän säveltaiteen edistämissäätiön kautta noin 874 000 euroa ja musiikkituottajille Musiikkituotannon tuki- ja edistämissäätiön kautta 150 000 euroa, minkä lisäksi musiikkituottajille tilitetään normaalia nopeammalla aikataululla noin 770 000 euroa.

Musiikkialan järjestöt yhteisiin toimitiloihin

Suomen musiikkialan järjestöt muuttavat yhteisiin toimitiloihin Espoon Keilalampeen keväällä 2021. Hankkeen käynnistäjiä ja koordinoijia ovat tekijänoikeusjärjestöt Gramex ja Teosto. Yhteisöllinen hanke rakentaa positiivista tulevaisuutta koronan jälkeiseen aikaan ja on ainutlaatuinen musiikkialan kentällä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Se lisää yhteisöllisyyttä ja tehokkuutta sekä tehostaa tilankäyttöä.

Kotimaan tilityksen aikaistaminen onnistui

Koska muusikoilla ja tuottajilla on suuri rahantarve, Gramex tahtoo auttaa tilanteessa aikaistamalla korvausten tilitystä noin kuukaudella. Gramex jakoi tänään korvauksia yhdeksän miljoonaa euroa, josta vajaa kuusi miljoonaa tuli kotimaahan ja loput meni ulkomaisille taiteilijoille.

Luovan työn arvoa liputetaan poikkeusoloissakin: ©-DAY-kampanja alkaa tänään

Luova työ lohduttaa ja ilahduttaa – aivan erityisesti nyt, kun elämme poikkeuksellisia aikoja. Tämän viikon lauantaina 25.4.2020 vietetään tekijänoikeuspäivää ja sitä ennen ©-DAY-viikkoa. Kuluvan viikon aikana eri toimijat juhlistavat luovan työn arvoa vihreän värin eri sävyissä – sekä livenä että digitaalisesti. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa sosiaalisen median kanavissa.

©-DAY-kampanja alkaa ensi viikolla

Uusi tekijänoikeuspäivä ©-DAY koittaa ensi viikolla. Tulethan jo nyt mukaan laittamaan hyvää kiertoon – osallistu sosiaalisen median haasteeseen omalla päivitykselläsi ja kiitä kollegaa merkittävästä teoksesta.

ARTIKKELIT

Musiikin käyttöluvat

Haluatko esittää tai tallentaa äänitemusiikkia tai musiikkivideoita? Gramex auttaa tarvittavien lupien hankkimisessa, käytitpä musiikkia sitten radiossa, av-tuotannossa, juhlissa, tapahtumissa tai liike- ja asiakastiloissa. Klikkaa nuolesta lukemaan lisää!

Käyttöluvat