• EN
 • SV
 • TV ja suoratoisto

  Gramexilta saat ääniteluvat tv- ja suoratoistojakeluun meneviin ohjelmiin, dokumentteihin ja lyhytelokuviin.

  Kenelle

  Gramexilta saat äänitemusiikkiluvat  tv- ja suoratoistojakeluun tarkoitettuihin av-tuotantoihin kuten televisio-ohjelmiin, dokumentteihin ja lyhytelokuviin. Lupa on tarkoitettu äänitteen kopioimiseen kuvatallenteeseen ja sen käyttöön televisiossa, lähettäjäyhtiön verkkopalvelussa ja yleisesti tunnetuissa SVOD-palveluissa, kuten Netflix, HBO, Ruutu ja MTV Katsomo. Lisäksi lupa kattaa mahdollisuuden näyttää tallennetta filmifestivaaleilla. Gramex myöntää luvan käyttöön Suomessa tai maailmanlaajuisesti, riippuen käytettävästä äänitteestä ja sopimuksesta. Käyttöaikaa ei rajoiteta. Lupa astuu voimaan, kun Gramex on lähettänyt sopimusvahvistuksen ja asiakas on maksanut sopimukseen perustuvan korvauksen. Muistathan, että lisäksi tarvitset myös luvat Teostolta.

  Mitä lupa ei kata?

  Lupa kattaa äänitteen käytön taustamusiikkina, ei tunnusmusiikkina. Huomaathan, että käytettävän äänitteen kopioinnin tulee tapahtua laillisesta lähteestä. Esimerkiksi YouTubesta ladattua kappaletta ei lueta laillisesta lähteestä kopioiduksi äänitteeksi. Mikäli av-tuotanto on tarkoitettu elokuvateatterilevitykseen, taideteokseen, some-levitykseen tai YouTubeen, tai äänitettä on tarkoitus käyttää tunnusmusiikkina, mainoksessa tai trailerissa, lupa hankitaan suoraan äänitteen oikeudenomistajilta eli levy-yhtiöiltä.

  Mikäli av-sisältö keskittyy tiettyyn artistiin, artisteihin, yhtyeeseen tai yhtyeisiin, tulee siihen erikseen saada Gramexilta hyväksyntä ennen luvan hankkimista. Ota tällöin yhteys asiakaspalveluumme (ks. sivun alalaita).

  icon

  Televisiodraama

  Televisio- ja/tai suoratoistojakeluun tehty käsikirjoitettu tuotanto, joka ei mene elokuvateatterilevitykseen. Esim. tv-draamasarja, kausidraama tai minisarja. Käyttö vain Suomessa: 5,89€ /s (sis. alv 24%), käyttö maailmanlaajuisesti: 7,85€ /s (sis. alv 24%).

  Osta lupa
  icon

  Musiikkiohjelma tai -dokumentti

  Av-tuotanto, jossa musiikki on kantava teema, esim. musiikkiaiheiset tietovisat ja kilpailut, musiikista ja musiikkimaailmasta kertovat ohjelmat ja dokumentit. Käyttö vain Suomessa: 4,92€ /s (sis. alv 24%), käyttö maailmanlaajuisesti: 6,56€ /s (sis. alv 24%).

  Osta lupa
  icon

  TV-dokumentti tai lyhytelokuva

  Televisiossa, suoratoistopalvelussa tai filmifestivaaleilla esitettävät dokumentit tai lyhytelokuvat. Käyttö vain Suomessa: 2,94€ /s (sis. alv 24%), käyttö maailmanlaajuisesti: 3,92€ /s (sis. alv 24%).

  Osta lupa
  icon

  Non-scripted tai muu tv-ohjelma

  Etukäteen käsikirjoittamattomat tuotannot, kuten esimerkiksi reality-, lifestyle-, gameshow-, keskustelu- ja ajankohtaisohjelmat. Käyttö vain Suomessa: 4,42€ /s (sis. alv 24%), käyttö maailmanlaajuisesti: 5,89€ /s (sis. alv 24%).

  Osta lupa

  Hae äänitteitä

  Tutustu Gramexin av-lisensoinnin piirissä olevaan äänitekantaan. Äänitekanta sisältää maailmanlaajuiseen käyttötarkoitukseen noin 500 000 musiikkikappaletta Suomesta. Kotimaiseen käyttöön kannassa on 1,5 miljoonaa kappaletta sekä Suomesta että ulkomailta. Voit tehdä äänitehakuja kannasta milloin vain.

  Hae äänitekannasta
  En löydä haluamaani kappaletta Gramexin verkkokaupasta, miten toimin?
  Plus
  Voit ottaa suoraan yhteyttä Gramexiin sähköpostitse tai puhelimitse.

  Hinnoittelu

  Korvaus perustuu äänitteen käyttömäärään ja korvauksen suuruus riippuu av-tuotannosta sekä hankittavista oikeuksista.

  Laskutus ja raportointi

  Lupa maksetaan verkkokauppaoston yhteydessä tai Gramexin toimittamalla laskulla. Lupaan ei edellytetä raportointia, mikäli lupa ostetaan verkkokaupasta.

  Ota yhteyttä

  Ota yhteyttä, mikäli luvasta jäi kysyttävää tai tarvitset sopimustarkennuksia.

  Person image
  Näytä
  G
  Elmo Helokumpu
  Avainasiakaspäällikkö
  +358 10 248 9213