• EN
 • SV
 • Taustamusiikkioperaattorit

  Gramex myy luvat taustamusiikkioperaattoreille eli yrityksille, jotka tarjovat taustamusiikkipalveluita ja -laitteistoja edelleen muille organisaatioille.

  Kenelle

  Lupa on tarkoitettu toimintaan, jossa ns. taustamusiikkioperaattori myy asiakkailleen taustamusiikin ja joskus myös laitteiston sen esittämistä varten. Useimmiten taustamusiikkipalvelu toteutetaan striimaamalla. Lupa kattaa äänitteiden kopioinnin, vuokraamisen ja yleisölle välittämisen. Lupa tarvitaan jokaista esityspaikkaa varten.

  Huomaathan, että lisäksi taustamusiikkia käyttävä esityspaikka (eli taustamusiikkioperaattorin asiakas kuten esimerkiksi ravintola) tarvitsee taustamusiikin esittämisluvan. Sen saa Gramexin ja Teoston yhteisestä Musiikkiluvat -kaupasta.

  Hinnasto

  Taustamusiikkioperaattorikorvaus määräytyy toimialakohtaisten hinnastojen perusteella. Tarkistamme hinnastojamme vuosittain.

  Tutustu hinnastoihin ja keskeisiin sopimusehtoihin:

  Raportointi 

  Taustamusiikkioperaattori raportoi kuukausittain Gramexille asiakkaidensa esityspaikkojen sekä käyttämänsä musiikin tiedot. Raportointi tarvitaan oikeaa laskutusta ja musiikin esittäjille ja tuottajille tapahtuvaa korvausten tilitystä varten.

  Tutustu raportointipohjiin:

  Laskutus

  Korvaus laskutetaan kerran kuukaudessa radiota saatujen äänite- sekä liikevaihtoraporttien perusteella. Asiakasyhtiö suorittaa laskun 14 päivän kuluessa laskun päiväyksestä. Viivästyneistä suorituksista peritään lainmukainen viivästyskorko.

  Ota yhteyttä

  Ota yhteyttä tehdäksesi sopimuksen tai kysy lisää!

  Person image
  Näytä
  G
  Petri Kiiski
  Lisensointipäällikkö
  +358 10 248 9230