• EN
 • SV
 • Kuopattuja ysäri- ja nollaribändejä palaa keikkalavoille kiihtyvällä tahdilla

  04.01.2024 Mervi Vuorela
  Vuodesta 2024 näyttäisi olevan tulossa todellinen 1990- ja 2000-luvun suosikkiyhtyeiden comeback-vuosi. Paluustaan ovat tähän mennessä ilmoittaneet ainakin Don Huonot, PMMP, Suburban Tribe, Kingston Wall, Kwan ja Wilma.

  Hassuista festarihatuistaan ja muun muassa Hyvää yötä ja huomenta -hitistään tunnettu suomirock-yhtye Don Huonot soittaa kevään ja kesän aikana 11 klubikeikkaa. Kiertue alkaa Kuopiosta huhtikuussa ja päättyy Helsinkiin heinäkuussa. Keikoilla soittaa yhtyeen tunnetuin kokoonpano, jonka muodostavat laulaja-kitaristi Kalle Ahola, rumpali Jussi Chydenius, basisti Jukka Puurula ja kitaristi Kie von Hertzen.

  2000-luvun alun suosituimpiin kotimaisiin yhtyeisiin kuuluva PMMP esiintyy kesällä Provinssissa, Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa, sekä elokuussa kahdella keikalla Olympiastadionilla. Paluu on ajoitettu vähemmän yllättävästi samaan ajankohtaan, kun Paula Vesala pitää taukoa soolourastaan.

  13 vuotta sitten tauolle jäänyt raskaan rockin yhtye Suburban Tribe tekee kesällä viisi festarikeikkaa. Muun muassa Stonesta ja Kyyriasta tuttujen muusikoiden kiertue pysähtyy Joensuun Ilovaarissa, Helsingin Tuskassa, Laukaan John Smith Rock Festivalilla, Tikkurila-festivaalilla ja Kuopiorockissa.

  Yksi Suomen arvostetuimpia psykedeelisen rockin yhtyeitä, Kingston Wall, esiintyy kesällä Turun Kesärauhassa, Joensuun Ilosaarirockissa, Kuopiorockissa sekä Helsingin Jytäkesä Go-Go:ssa. Mukana ovat alkuperäisjäsenet Jukka Jylli ja Sami Kuoppamäki sekä kourallinen muita muusikoita. Kiertue huipentuu erikoiskonserttiin Helsingin jäähallissa joulukuussa.

  Hiphopia popmusiikkiin yhdistelevä Kwan piipahti Vain elämää -ohjelmassa tänä vuonna, innostui kokemastaan – ja päätti palata yhteen. Marikon ja Tidjânin vuonna 2008 kuoppaama yhtye nähdään alkuperäiskokoonpanossaan noin kymmenellä festivaalilla. Keikkakalenteriin ovat tähän mennessä ilmestyneet ainakin Seinäjoen Vauhtiajot, Turun Slot Festival, Kemin Satama Open Air ja Porispere.

  Popmelodioita särökitaroihin yhdistelevä Wilma tekee sekin paluun keikkalavoille. Kulttimaineessa oleva yhtye esitteli jo kesäkuussa Instagram-sivuillaan uuden kokoonpanon, johon kuuluvat perustajajäsenet Anna Kuoppamäki (laulu) ja Hans Andersson (kitara) sekä Mia Keurulainen (koskettimet), Marko Nyberg (basso) ja Anssi Sopanen (rummut). Keikkoja on lupailtu alkuvuodeksi ainakin Tampereelle, Helsinkiin ja Turkuun.

  Lisää samasta aiheesta