Kiinnostavia soitinuutuuksia
Studiosta lavalle
Arturia-yhtiön AstroLab on viisioktaavinen syntetisaattori, jonka tarjoamien ominaisuuksien avulla siirtyminen studioiden hämäristä esiintymislavojen parrasvaloihin on valmistajan mukaan ennenkuulumattoman kivutonta.
AstroLabin 61 kosketinta, tyylikäs muotoilu ja intuitiiviset ohjaimet tarjoavat esiintymistilanteeseen napin painalluksella liudan käyttökelpoisia ja ilmaisultaan väkeviä soundeja. Valmistajan tavoitteena on ollut kiteyttää AstroLabiin tunnetut, klassiset syntetisaattorit ja lavakiipparit ikonisista retrolaitteista legendaarisimpiin sähköpianoihin.
Arturialla on ajateltu, että monipuolisia soundimaailmoita studiossa luoville muusikoille ja tuottajille on usein haastavaa tuottaa sama vaikutelma livetilanteessa, joten soittimen suunnittelussa on panostettu tietokoneen ja syntetisaattorin väliseen integraatioon, jonka kuvaillaan tekevän soittamisesta ja soundien hyödyntämisestä ennenkuulumattoman helppoa.
AstroLab-kosketinsoitin maksaa noin 1600 euroa.
Lue lisää: arturia.com
Sähköt settiin
Alchem-E Gold EX on symbaalitehdas Zildjianin vallankumouksellinen rummusto, joka tarjoaa kenties parasta mitä hybridisettien piirissä on tähän päivään mennessä kehitetty.
Varsinaisen rummuston rungot ovat 7-kerroksista vaahteraa, mutta niiden mesh-kalvojen alle kätkeytyy tukku moderneinta triggeriteknologiaa.
Setti lupailee rumpaleille entistäkin realistisempaa soittotuntumaa, ensiluokkaista soundia ja ulkonäköä, joka hivelee silmää.
Rummusto on varusteltu Zildjianin elektronisilla E-Family -symbaaleilla, joiden kerrotaan reagoivan soittajan kosketukseen akustisten symbaalien soittotuntumaa vastaavasti. E-Family -symbaalit vastaavat soittoon kolmealueisesti – reunasta, pinnasta ja kuvusta.
Rummuston aivoina toimii kahdeksan itsenäistä audiolähtöliitäntää sisältävä E-Vault -rumpumoduuli, joka tarjoaa massiivisen valikoiman korkealaatuisia rumpu-, symbaali- ja perkussiosoundeja.
Rummuston hintaluokka on 8000 euron tuntumassa.
Lue lisää: zildjian.com
Kuusikielinen Japanista
1990-luvun alussa perustettu japanilainen Saito tunnetaan ennen kaikkea valmistamistaan stratocaster-tyyppisistä laatukitaroista.
Esimerkiksi S-622CS -sarjan kitarat ovat Saiton huippulaadukkaiksi tiedettyjä, Japanissa rakennettu soittimia, joissa on 25,5 tuuman skaala, tarkkaan valikoitu kaksiosainen leppärunko sekä tyypillisesti pulttiliitoksella varustettu wenge-kaula standardilla C-profiililla.
Niin ikään wenge-puusta valmistettuun otelautaan on asennettu 22 medium jumbo -kokoista Jescar FW-51100NS -nauhaa, ja soittimen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa tallamikin kelojen puolitus, Gotohin ankkuritremolo ja lukkovirittimet. Tallamikki on kuorellinen.
Saito S-622CS -sarjan kitaroiden hinnat sijoittuvat noin 2500–3000 euron välille, hintaan sisältyy tukeva laukku.
Lue lisää: saitoguitars.com
Ajatonta jämäkkyyttä
Reilut viitisen vuotta sitten julkaistu Fenderin edullinen Player -bassomallisto on saanut odotettua jatkoa.
Player II Jazz Bass henkii ajatonta Fender-tunnelmaa, vaikka onkin suunniteltu nykypäivän soittajalle. Bassossa on moderniin C-profiiliin muotoiltu silkkisen mattavahattu kaula sekä 9,5-tuumaisella radiuksella varustettu laidoilta pyöristetty ruusupuu- tai vaahteraotelauta, johon on aseteltu 20 medium jumbo -kokoista nauhaa.
Lepästä valmistettu runko on saanut pintaansa ajattomien Fender-värien lisäksi tukun ennen näkemättömiä värejä.
Yksikelaiset Alnico V -mikrofonit lupailevat maukasta yläpäätä, murahtelevaa keskialuetta ja jämäkkää alakertaa. Säädettävä talla ja napakat virittimet auttavat säätöjen tekemisessä ja vireen pitämisessä.
Ilouutinen on, että uusia Player II -bassoja on saatavilla Jazz-malliston lisäksi toisenkin klassikon, Precisionin, muodossa.
Player II -sarjan Jazz- ja Precision-bassot maksavat noin 900 euroa.
Lue lisää: fender.com