• EN
 • SV
 • Kiinnostavia ääniteknologian uutuuksia

  25.06.2024 Tommi Saarela
  Esittelyssä kiinnostavia ääniteknologian uutuuksia.

  Moderni mikkiklassikko

  Universal Audion dynaaminen SD-3 -mikrofoni on suunniteltu erityisesti lyömäsoittimien, esimerkiksi virvelirummun ja tomien, sekä kitaravahvistimien ja vaskipuhaltimien äänittämiseen studiossa ja äänentoistoon keikoilla. Mikrofoni on suunniteltu kestämään koviakin äänenpaineita, ja kardioidi suuntakuvio toistaa tasaisesti eri kaistoilta.

  SD-3 on varustettu samalla mikrofonimallinnustekniikalla, jota käytetään valmistajan huippuluokan Sphere-mikrofoneissa. Hemisphere-mallinnuksen avulla käyttöön saadaan tukku virtuaalisiakin mikrofoneja. Hemispheren ansiosta SD-3:n kerrotaan olevan ainoa dynaaminen mallinnusmikrofoni, jonka avulla pystyy toteuttamaan sekä Shuren ja Sennheiserin tiettyjen klassikkomallien tyyppisoundin.

  Mikrofonin katuhinta on noin 135 euroa, ja tuotetta myydään myös kolmen satsina hieman alle 400 euron hintaan.

  Lue lisää: uaudio.com

  Piano paketissa

  Blackstarin kekseliäät Carry-on-koskettimistot lupaavat helpotusta paljon reissaavan soittajan ja biisintekijän elämään, jolla saattaa iskeä inspiraatio missä tahansa, milloin tahansa.

  Mallistoon kuuluu puolen tusinaa taitettavaa ohjauskoskettimistoa, alkaen kevyimmästä sadan euron hintaisesta 160 euroa maksavaan, täyspitkään ja kosketusherkkään malliin.

  Esimerkiksi viisioktaavinen FC49 on yhdistettävissä ulkomaailmaan USB-midillä, Bluetoothilla tai 3,5mm midilähdön kautta. Koskettimistolle luvataan USB-akun voimin jopa kahdeksan tunnin käyttöaika.

  Valmistajan eri malleja yhdistäviä tekijöitä ovat myös kevyt ja kompakti muotoilu, taitettavuus kuljetuksen ajaksi sekä Trackpad ja kaksi käyttäjän määriteltävää kontrollipotikkaa parametrien ohjaamiseen.

  Pakettiin sisältyy Mac/PC/iOS/Android-yhteensopiva softapaketti.

  Lue lisää: carryonplaying.com

  Mikrokokoinen mallintaja

  Tonex One on valmistajansa IK Multimedian mukaan ”kokonainen liverigi kämmeneen mahtuvassa koossa”. Minikokoisen uutuuden kerrotaan tarjoavan vastaavaa ensiluokkaista laatua, kuin aiemmin julkaistu kiitelty isoveljensä Tonex Pedal. Edeltäjäänsä pienempi, noin 200 euron hintainen Tonex One tarjoaa 20 tehdasasetusmallinnusta ja valmistajan verkkosivujen kautta tuhatkertaisesti lisää vahvistin- ja efektipedaalimallinnuksia erittäin kompaktissa koossa. Ohjelmointien osalta laitteen turvatila suojaa käyttäjää soiton aikana vahingossa tehdyiltä parametrin muutoksilta.

  Tonex One soveltuu paitsi vahvistimien, myös eri tyyppisten säröpedaalien (boost, overdrive, fuzz) korvaajaksi.

  Väritykseltään muokattavien nuppien ansiosta useampaakin Tonex Onea on helppo käyttää samalla pedaalilaudalla, ja laite toimii liitäntöjensä kautta tarvittaessa myös audiokorttina.

  Lue lisää: ikmultimedia.com

  Kavereita reissuun

  Amerikkalainen Mackie on esitellyt tukun audiotuotantoon ja äänentoistoon sopivia kompakteja uutuuslaitteita, joiden tavoitteena on vastata tämän päivän suoratoiston, podcastien, tallentamisen ja livetilanteiden haasteisiin.

  Mackie ShowBox on akkukäyttöinen voimanpesä, jonka avulla laadukas liveääni kulkee soolokeikoille tai pienen bändin matkassa minne tahansa. Noin 800 euron hintainen ShowBox tarjoaa äänitulot, vahvistimen, PA-kaiuttimen ja efektit, joita kaikkia hallitaan irrotettavalla kaukosäätimellä.

  ShowBoxin kaveriksi kelpaa Mackie MobileMix, alle 300 euroa maksava kompakti äänimikseri, joka lupailee ammattilaatua liveäänestä suoratoistoon ja videotuotantoon pienessä paketissa. MobileMix toimii USB-virralla tai erikseen myytävällä ladattavalla akulla.

  Lue lisää: mackie.com

  Lisää samasta aiheesta