• EN
 • SV
 • Gramexilta neljä tilitystä vuonna 2023

  05.01.2023

  Tilitämme tekijänoikeuskorvauksia vuonna 2023 taitelijoille ja tuottajille jopa neljä kertaa. Tiiviimmän tilitysaikataulun ansiosta valtaosa äänitteiden käytöstä tilitetään oikeudenhaltijoille nyt saman kalenterivuoden aikana.

  Kevättilityksessä maksetaan vielä vuoden 2022 lopun aikana käytetyistä äänitteistä, mutta kesän tilitykseen kuuluvat jo alkuvuoden 2023 käyttökorvaukset. Alkuvuoden tilitykset kattavat Ylen, kaupallisten radiokanavien ja taustamusiikin käyttöä. Syksyn ja joulun tilityksissä tilitetään lisäksi yksityisen kopioinnin hyvitystä, on-demand-verkkokäyttöä sekä vanhentuvia eriä. Myös kansainvälisen käytön korvauksia rytmitetään mukaan tilityksiin.

  ”Meille on jo vuosia ollut tärkeää pyrkiä nopeaan ja tarkkaan tilitykseen. On hienoa, että nyt työ kantaa hedelmää ja voimme ensimmäistä kertaa tehdä jopa neljä tilitystä vuodessa. Työ jatkuu,” kertoo asiakkuuspäällikkö Tarja Henriksson.

  ”Nyt kun tilityksiä tulee aiempaa useammin, toivomme, että taiteilijat ja tuottajat pitävät osaltaan huolen ääniteilmoitusten ja tilitietojen päivittämisestä MyGramex-portaaliin hyvissä ajoin,” muistuttaa Henriksson.

  Lisää samasta aiheesta