• EN
 • SV
 • Gramex ottaa ensimmäisten joukossa käyttöön ISNI-tunnisteet

  02.12.2021
  Luovan alan tekijänoikeusjärjestöjen metadataa parannetaan kansainvälisillä ISNI-tunnisteilla. Gramex on ensimmäinen järjestö Suomessa, joka pilotoi tunnisteiden käyttöä.

  Käytännössä tämä tarkoittaa ISNI-tunnisteiden lisäämistä Gramexin tietokantojen oikeudenhaltijatietoihin. Käyttöönotto luo hyvät edellytykset tekijöiden tunnistamiselle ja parantaa tekijään liittyvien tietojen luotettavuutta ja yhteen toimivuutta.

  ”Datan laadun parantaminen on meille jatkuva ja olennainen osa työtä. ISNI:n kaltaiset globaalit standardit ovat tässä keskeinen työkalu. On hienoa, että Kansalliskirjaston johdolla käynnistyy ISNI-projekti myös meillä Suomessa”, kertoo Gramexin kehityskoordinaattori Anne Kujanpää.

  Projektissa ovat mukana myös Kopiosto, Kuvasto, Sanasto ja Teosto. Projektin toteuttaminen on mahdollista opetus- ja kulttuuriministeriön tekijänoikeusjärjestöille myöntämän avustuksen turvin. Avustus sisältyy Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmaan, jonka rahoitus tulee Next Generation EU -ohjelmista. Hanketta koordinoi Kansalliskirjasto.

  Lue lisää projektista: ISNI-projekti käynnistyi tekijänoikeusjärjestöissä | Kansalliskirjasto

  Kuvassa projektissa olevien tahojen logot. ISNI-projektissa mukana ovat Gramex, Kopiosto, Kuvasto, Sanasto ja Teosto. Projektin toteuttaminen on mahdollista opetus- ja kulttuuriministeriön tekijänoikeusjärjestöille myöntämän avustuksen turvin.
  Lisää samasta aiheesta