• EN
 • SV
 • Kiinnostavia soitinuutuuksia

  14.03.2024 Tommi Saarela
  Esittelyssä maaliskuun kiinnostavia soitinuutuuksia ja oheislaitteita musiikin esittäjille.

  Keppejä Japanista

  Yamahan uusissa Pacifica Professional -sarjan kitaroissa runko on valmistettu lepästä ja C-profiiliin hiottu kaula on satiinipintaiseksi lakattua vaahteraa. Tarjolla on kaksi rinnakkaismallia, joiden pääasiallinen eroavuus on otelaudassa. Pacifica Professional PACP12-kitarassa se on ruusupuuta ja PACP12M-soittimessa vaahteraa. 

  Otelaudan medium-kokoiset nauhat ovat ruostumatonta terästä, ja kitaran virityskoneistot Gotohin tuotantoa. Mikrofonien suunnittelussa on hyödynnetty arvostetun studiolaitevalmistaja Rupert Neve Designsin osaamista.

  Soittimen kaula- ja keskimikrofonit ovat yksikelaisia, tallamikki puolestaan humbucker-tyyppinen.

  Noin 2200 euron hintaisen, japanilaisvalmisteisen kitaran hintaan sisältyy kova kotelo.

  Lue lisää: europe.yamaha.com

  NI Komplete Kontrol S88 MK3

  Täydellistä kontrollia

  Ohjelmistovalmistaja Native Instrumentsin nimissä markkinoitu Komplete Kontrol S88 MK3 sisältää Fatar-tuotemerkin valmistaman painotetun vasarakoskettimiston, polyfonisen Aftertouchin eli jälkipainon sekä kattavan ohjelmistopaketin.

  Pianistin sormille sovitellut 88 kosketinta sisältävä älykäs ohjainkoskettimisto on pakattu täyteen yhteensopivaa softaa alkaen Komplete 14 Select -ohjelmistosta, joka on monipuolinen tuotantotyökalu – kustomoitavia syntikka-, rumpu- ja perkussiosoundeja sekä studioefektejä.

  Noin 1300 euron hintaisen Komplete Kontrolin kattavaan softapakettiin sisältyvät myös luontoäänistä inspiroitunut Hypha sekä tutummat Ableton Live Lite ja Guitar Rig 7 LE.

  Lue lisää: native-instruments.com/en

  KingKORG NEO

  Virtuaalianaloginen voimanpesä

  KingKORG NEO lupaa yhdistää perinteisen analogisyntetisaattorin nykypäivän intuitiivisiin soundinmuokkausmahdollisuuksiin. 24-äänisen, kolmen oktaavin täysikokoisella koskettimistolla varustetun soittimen oskillaattorialgoritmien valikoima ulottuu klassisista saha- ja kanttiaalloista monimutkaisempiin, analogisyntetisaattoreille tyypillisiin aaltomuotoihin.

  Soitin sisältää laajan kattauksen mallinnettuja analogisia filttereitä sekä 200 soundimuistipaikkaa jaettuna Synth-, Lead- ja Bass-kategorioihin.

  Noin 1100 euron hintaisen laitteen katu-uskottavuutta lisäävät entisestään oivat efektit sekä monipuolinen Step arpeggiator -toiminto.

  Hintaan sisältyy jopa vankkarakenteinen mikrofoni syntetisaattorin vocoder-käyttöä varten.

  Lue lisää: korg.com

  Loota Mini-Series

  Pienempi Loota

  Loota Mini-Series on pienikokoisemmalle soittajalle sopiva roudausystävällinen akustinen rummusto, joka on valmistettu käsityönä kotimaisesta koivusta. Aiempaa matalamman cajonin päällä on hihat-crasher sekä 12-tuumainen virveli. Istuinosa on pehmustettu. Mini-Seriesin viimeistelyvärinä on Ice Blue.

  Suomalainen Loota valmistaa cajon-tyylisiä pikkurummustoja, jotka on räätälöity akustiseen musiikkiin. Lootan soittaminen on lähellä normaalin rumpusetin soittamista, vain koko ja ääni ovat merkittävästi pienempiä, ja siksi Loota sopii paikkoihin, joissa soitetaan hiljaa.

  Loota Mini-Series taittuu kätevästi yhdeksi laukuksi ja sitä voi kuljettaa keikalle melkein yhtä helposti kuin kitaraa, mikä tekee siitä mutkattoman matkakumppanin.

  Lue lisää: lootapercussion.com

  Lisää samasta aiheesta