• EN
 • SV
 • Kiinnostavia ääniteknologian uutuuksia

  17.04.2024 Tommi Saarela
  Esittelyssä kiinnostavia ääniteknologian uutuuksia.

  Potkua pikkumonitoreista

  Kali Audio on ihastuttanut niin miksauksen ammattilaisia kuin erilaisiin kuuntelutilanteisiin helppoa ja luotettavaa työkalua etsiviä puoliammattilaisia. USB:llä ja Bluetoothilla varusteltu LP-UNF täydentää valikoimaa kompaktien, kuljetettavien monitorien saralla, mutta lupaa samalla sen, mitä tarkkailukaiuttimelta voi vaatia ja paketissa, jonka voi sijoitella mihin tahansa.

  Työpöytämiksauksia varten suunnitellun uutuusmonitorin soundia kuvaillaan kristallinkirkkaaksi ja stereokuvaa tarkaksi –  ilman kompromisseja äänenpaineessa tai bassotoistossa. Kompaktista 4,5 tuuman koostaan huolimatta LP-UNF lupailee reilusti potkua ja bassokin ulottuu 39 hertsiin. Vahvistintehoa kaiuttimessa on 40+40 wattia ja kaiutinpari maksaa noin 350 euroa.

  Lue lisää: kaliaudio.com

  Friedman IR-X

  Putkietunen pedaalilautaan

  Amerikkalaisen Friedmanin vahvistinsimulaattoriuutuus IR-X on jämerä putkietuaste pedaalikoossa. Kaksi itsenäistä kanavaa sisältävä IR-X on pakattu pedaalilautaan sopivaan kokoon, ja sisältää kaksi 12AX7-tyyppistä vahvistinputkea.

  IR-X:n säätövalikosta löytyy kolmialueinen ekvalisaattori sekä kanavakohtaisina säätiminä Gain, Bass, Middle, Treble, Volume, Boost Volume ja Boost Gain eli trimmeri. Säätöjen jatkeeksi laitteeseen on simuloitu peräti 12 niin sanottua impulssivastetta, eli aidosta tilasta taltioitua kaikutehostetta. Valmiiden efektien lisäksi käyttäjä voi ladata laitteeseen USB:n kautta myös omia impulssivasteita.

  600 euron hintaisen laitteen liitäntöihin lukeutuvat efektisilmukka, kuulokelähtö, midi sekä USB.

  Lue lisää: friedmanamplification.com

  Bad Cat Cub

  Katti Kaliforniasta

  Bad Cat Cub on yksikanavainen, moderni High Gain -tyyppinen putkikombo kahdella Gain-moodilla. Clean-puolen soundia kuvaillaan soivaksi, selkeäksi ja iskeväksi, ja Overdrive-puoleen lisätty Gain-aste tuo sointiin monivivahteista harmonisuutta, jollaista Cub-tyyppisessä klassikkovahvistimessa ei ole aiemmin kuultu.

  Vahvistimessa on kaksi jalkakytkimellä vaihdettavaa Master-säätöä, joilla laitteeseen voidaan asettaa erilliset komppi ja soolo-tilat.

  Kaiken ytimessä ovat 30-wattinen AB-luokan katodibiasoitu putkivahvistin sekä 12-tuumainen Celestion Custom UK -kaiutin. Vahvistimesta löytyvät Bass-, Mid-, Treble-, Volume- ja Presence-säädöt, jousikaiku sekä bufferoitu efektisilmukka.

  Kaliforniassa käsityönä valmistetun vahvistimen hinta on noin 2000 euroa.

  Lue lisää: badcatamps.com

  Universal Audio SC-1

  Monta mikkiä nipussa

  Universal Audio -tehtaan Standard-sarjan suurikalvoinen SC-1 -kondensaattorimikrofoni lupaa tarjota käyttäjälleen maailmankuulujen äänitysmikrofonien soundit.

  Mikrofonin mukana toimitettavan Hemisphere-mallinnussoftan avulla on valmistajan mukaan mahdollista tallentaa ammattiluokan levytysvalmiita laulu- ja soitinsoundeja

  Neumannin, Sonyn ja AKG:n kaltaisten, kaikkien aikojen suosituimpien studiomikkien autenttista luonnetta mukaillen – yhdellä ainoalla, edistyksellistä reaaliaikaista mallinusteknologiaa hyödyntävällä kondensaattorimikrofonilla.

  Noin 500 euron hintaisen SC-1 kerrotaan soveltuvan itsessään erinomaisesti esimerkiksi laulun, kitaran ja jousien äänitykseen. Hintaan sisältyy jalusta-adapteri ja kuljetuskotelo.

  Lue lisää: uaudio.com

  Lisää samasta aiheesta