Gramex-suojatut äänitteet

FM-radiolähettäminen ja julkinen esittäminen

Albania AL
Algeria DZ
Andorra AD
Argentiina AR
Armenia AM
Australia AU
Arabiemiraatit AE
Azerbaidzan AZ
Bahrain BH
Barbados BB
Belgia BE
Bolivia BO
Bosnia ja Herzegovina BA
Brasilia BR
Bulgaria BG
Burkina Faso BF
Chile CL
Costa Rica CR
Dominica DM
Dominikaaninen tas. DO
Ecuador EC
El Salvador SV
Espanja ES
Filippiinit PH
Georgia GE
Guatemala GT
Hollanti NL
Honduras HN
Irlanti IE
Islanti IS
Iso-Britannia GB
Gibraltar GI
Bermuda BM
Man saari
Israel IL
Italia IT
Itävalta AT
Jamaika JM
Japani JP
Kanada CA
Kap Verde CV
Kazakstan KZ
Kirgisia KG
Kolumbia CO
Korean tasavalta KR
Kreikka GR
Kroatia HR
Kypros CY
Latvia LV
Lesotho LS
Libanon LB
Liechtenstein LI
Liettua LT
Luxemburg LU
Makedonia MK
Malta MT
Meksiko MX
Moldova MD
Monaco MC
Montenegro ME
Nicaraqua NI
Norja NO
Panama PA
Paraguay PY
Peru PE
Portugali PT
Puola PL
Ranska FR
Guadeloupe GP
Martinique MQ
Romania RO
Ruotsi SE
Saint Lucia LC
Saksa DE
Serbia CS
Slovakia SK
Slovenia SI
Suomi FI
Sveitsi CH
Syyria SY
Tanska DK
Tadzikistan TJ
Togo TG
Tsekki CZ
Turkki TR
Unkari HU
Ukraina UA
Uruguay UY
Valko-Venäjä BY
Venezuela VE
Venäjä RU
Vietnam VN
Viro EE

LISÄTIETOA

Tutkimusten mukaan musiikki saa asiakkaat viihtymään. Se on edullinen ja helposti muunneltava tapa sisustaa ja luoda tunnelmaa. Tutustu kansainvälisiin tutkimuksiin musiikin vaikutuksesta asiakkaiden viihtyvyyteen ja yritystoimintaan. > Lue lisää

Tekijänoikeusjärjestö ei päätä sitä, millaiseen musiikin käyttöön tulee hankkia käyttölupa/sopimus. Se määritellään laissa. Mutta silloin kun laki edellyttää sellaista, Gramex palvelee asian hoitamisessa.

Me haluamme tehdä musiikin käytön helpoksi. Suurimman osan Gramex-luvista saa Gramexin ja Teoston yhteisestä lupakaupasta www.musiikkiluvat.fi

Tekijänoikeuslain mukaan musiikin ja musiikkivideoiden julkiseen esittämiseen ja tallentamiseen tarvitaan käyttölupa/sopimus.

Gramex-luvat oikeuttavat esittämään äänitteitä ja musiikkivideoita mediassa, tilaisuuksissa ja tapahtumissa.
Lisäksi Gramexilta saa lupia äänitemusiikin käyttöön tv-ohjelmissa ja muissa av-tuotannoissa. Jotkut käyttötavat Gramexin edustamat oikeudenhaltijat lisensoivat kuitenkin itse. Tällaista on esimerkiksi musiikin käyttö mainonnassa.

Äänite tarkoittaa mitä tahansa ääntä sisältävää tallennetta tai tiedostoa. Se voi olla vaikkapa cd-levy, striimattava biisi, MP3-tallenne, ääninauha tai tietokoneen muistissa tai USB-tikulla oleva äänitiedosto.

Gramex on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys. Sen jäsenjärjestöjä ovat Muusikkojen liitto ry ja Musiikkituottajat- IFPI Finland ry.

Gramexin toimintaa ohjaavat Gramexin hallitus sekä Gramexin säännöt. Gramexin toiminnasta kerrotaan tarkemmin vuosikatsauksissa.

Gramexin strategiassa on määritelty Gramexin arvot, missio ja visio.

Musiikki tekee hyvää niin tunnelmalle, asiakasviihtyvyydelle kuin yrittäjän kassavirralle. Se ei kuitenkaan synny itsestään. Jokaiseen biisiin sisältyy monen ihmisen ja levyn tuottaneen yrityksen panos.
Siksi musiikin käytöstä kerätään korvauksia. Ne ovat palkkaa työstä ja yrittämisestä.
Gramexilla on noin 31 000 sopimusta musiikin käyttäjien ja 52 000 asiakassopimusta esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien kanssa. Se hoitaa käyttöluvat ja korvausliikennettä näiden välillä.
Gramex jakaa asiakkailleen korvaustuloja sekä Suomesta että ulkomailta ja kerää vastaavasti Suomesta korvauksia ulkomaisille taiteilijoille. Korvaukset tilitetään pääosin keräämisvuonna ja sitä seuraavana vuonna. Korvaukset jaetaan äänitteiden käytön mukaan.

Tutustu Gramexin sääntöihin, tilityssääntöön, yhteishallinnointilain mukaiseen avoimuusraporttiin ja valitusmenettelyihin, tietosuojamääräysten mukaisiin tietosuojaselosteisiin sekä yhteishallinnointilakiin ja tekijänoikeuslakiin. Gramexin toimintaa valvoo Patentti- ja rekisterihallitus.

Gramex kartoittaa jatkuvasti keinoja, joilla voimme auttaa sekä korvauksia maksavia että saavia asiakkaitamme vaikeassa tilanteessa. Keinomme ovat rajalliset, mutta teemme sen mitä voimme. Tälle sivulle on koottu tiedotteitamme ja ajankohtaista tietoa koronasta.