Etusivu » Taiteilijat ja tuottajat » Liity asiakkaaksi

Liity Gramexin asiakkaaksi

Gramexin asiakkaaksi voi liittyä yksityinen henkilö, yritys tai muu yhteisö, joka joko esiintyy äänitteellä tai on tuottanut äänitteen.

Täytä ja postita meille kirjekuoressa allekirjoitettuna 2 kpl asiakassopimusta sekä asiakastietolomake. Meillä on eri sopimus yksityishenkilölle ja yhteisölle, klikkaa tästä auki sinulle kuuluva:

Kuka voi liittyä?

Gramex hallinnoi vain äänitteisiin ja musiikkivideoihin liittyviä oikeuksia. Siksi asiakkaaksemme voi liittyä vain sellainen henkilö, joka on mukana äänitteellä joko esiintyvän taiteilijan tai tuottajan roolissa. Tuottajalla ei tarkoiteta taiteellista tuottajaa. Tuottajan roolia kuvaa hyvin se, että äänitettä tehtäessä studiovaiheessa hän niin sanotusti "maksaa viulut".

Muusikko ja esittävä taiteilija voi liittyä asiakkaaksi, kun hänen esityksensä (esim soittoa, laulua, äänikirjan lukua) on tallennettu äänitteelle. Tuottaja voi liittyä asiakkaaksi, kun hän on tuottanut äänitteen. Gramexin asiakkaana voi olla niin yksityinen henkilö, yritys kuin yhdistys. Jos olet alle 18-vuotias, tarvitset sopimukseesi huoltajan allekirjoituksen.

Asiakassopimus ja Gramex-numero

Asiakassopimuksella valtuutat Gramexin valvomaan sopimuksen mukaisesti tekijänoikeuslaissa säädettyjä oikeuksiasi. Tämä sisältää mm. korvausten keräämistä, käyttölupien myöntämistä, Suomesta ja ulkomailta kertyneiden korvausten tilitystä sekä yleistä edunvalvontaa. Gramexilla ei ole jäsenmaksua, vaan se pidättää ainoastaan korvausten keruun ja hallinnoinnin kulut.

Kun olemme käsitelleet sopimuksen, palautamme Sinulle oman kappaleesi,  johon on merkitty Sinulle annettu Gramex-numero.

Lisätietoja

Sopimuksen täyttäminen ja tulostaminen onnistuu sekä PC:llä että Macilla, kunhan sinulla on ilmainen Adobe Reader-ohjelma. Lataat ohjelman helposti tästä: Acrobat Reader.

Varmista että lähettämässäsi kirjeessä on

  • asiakastietolomake täytettynä  (siihen merkitään henkilötietojen lisäksi pankkitilisi Suomessa  tai EU-alueella)
  • 2 kappaletta asiakassopimuksia täytettyinä ja allekirjoitettuina.
  • jos olette yhtiö tai yhdistys, myös kopio kauppa- tai yhdistysrekisteriotteesta
  • Jos olet alaikäinen, asiakassopimuksessa pitää olla myös huoltajan allekirjoitus
Osoite:
Gramex ry
Pieni Roobertinkatu 16 A
00120 HELSINKI