Etusivu » Musiikin käyttöluvat » Musiikista on moneksi VANHA

Musiikista on moneksi

Musiikissa on taikaa. Se viihdyttää ja herättää tunteita. Se saa jonot tuntumaan lyhyemmiltä ja peittää häiritseviä ääniä. Tutkimusten mukaan oikein valittu, tuttujen artisitien esittämä musiikki luo yritykseen, juhliin ja asiakaspalveluiloihin tunnelman ja lisää myös myyntiä.

Tallentaisitko taustamusiikkinauhoitteen? Haluaisitko tehdä tiloihisi ikioman äänimaiseman lempimusiikistasi? Gramexin tallennussopimuksella voit käyttää siinä sekä omia levyjäsi että myös biisikaupoista ostettua musiikkia.

Musiikin tallentaminen julkista esittämistä varten edellyttää aina luvan hankkimista. Laki sallii kopioinnin lupaa pyytämättä vain yksityiskäyttöön. Musiikin kopiointi esimerkiksi ravintolan tai työpaikan taustamusiikiksi tai opetuskäyttöön ei ole yksityiskäyttöä.

Musiikkivideo on tähden paikanpäälle. Musiikkivideo on vahva keino luoda tunnelmaa. Se tuo tähdet silminnähden paikalle. Musiikkivideoiden ja musiikki-TV:n ohjelmien esittämiseen tarvitaan oma musiikkivideosopimus. Koska musiikkivideot ovat lain silmissä lyhyitä elokuvateoksia, niitä koskevat eri pelisäännöt.

Järjestäisitkö juhlat? Samat säännöt koskevat myös yksittäisiä tilaisuuksia ja tapahtumia. Järjestitpä sitten iltamat, diskon, urheilutapahtuman tai yrityksen kesäjuhlat, saat niitä varten luvat helposti. Olemme sopineet Teoston kanssa, että saat tekijänoikeusjärjestöjen yhteisen tapahtumaluvan Teostosta.

Teemme musiikinkäytön helpoksi. Koska musiikki tekee hyvää, Gramex tahtoo tehdän musiikin käytön helpoksi. Kun laki edellyttää korvausta tai käyttölupaa, me autamme sen hoitamisessa.

Olemme helpottaneet lupien hankkimista. Suurimman osan luvista saat musiikkiluvat.fi-palvelusta, osan Garmexista ja  osan Teoston lupakaupasta. Siirry valikkoon, josta pääset parilla klikkauksella hankkimana tarvitsemasi luvan.

> Hanki lupa helposti tätä kautta