Etusivu » Musiikin käyttöluvat » Musiikista on moneksi

Musiikista on moneksi

Musiikissa on taikaa. Se viihdyttää ja herättää tunteita. Se saa jonot tuntumaan lyhyemmiltä ja peittää häirtseviä ääniä. Se luo yritykseen, juhliin ja asiakaspalveluiloihin haluamasi tunnelman. Katso, mihin kaikkeen saat Gramex-lupia joko Musiikkiluvat.fi-palvelusta ja Teostosta.

Tallentaisitko taustanauhoitteet?

Haluaisitko tehdä tiloihisi ikioman äänimaiseman lempimusiikistasi? Gramexin tallennussopimuksella voit käyttää siinä sekä omia levyjäsi että myös biisikaupoista ostettua musiikkia.

Musiikin tallentaminen julkista esittämistä varten edellyttää aina luvan hankkimista. Laki sallii kopioinnin lupaa pyytämättä vain yksityiskäyttöön. Musiikin kopiointi esimerkiksi ravintolan tai työpaikan taustamusiikiksi tai opetuskäyttöön ei ole yksityiskäyttöä. Saat tähänkin luvat Musiikkiluvat.fi -palvelusta.

Musiikkivideo tuo tähdet paikalle

Musiikkivideo on vahva keino luoda tunnelmaa. Se tuo tähdet silminnähden paikalle.

Musiikkivideoiden ja musiikki-TV:n ohjelmien esittämiseen tarvitaan oma musiikkivideosopimus.  Miksi av-tuotteisiin tarvitaan eri sopimus kuin pelkkään ääneen? Vastaus on yksinkertainen. Koska musiikkivideot ovat lain silmissä lyhyitä elokuvateoksia, niitä koskevat eri pelisäännöt ja korvauksetkin voivat mennä eri tahoille. Osa korvauksista menee videon tuottajalle  ja osa kotimaisille muusikoille. Tämänkin luvan saat Musiikkiluvat.fi-palvelusta.

Järjestäisitkö juhlat?

Samat säännöt koskevat myös yksittäisiä tilaisuuksia ja tapahtumia. Järjestitpä sitten iltamat, diskon, urheilutapahtuman tai yrityksen kesäjuhlat, saat niitä varten luvat helposti. Olemme sopineet Teoston kanssa, että saat tekijänoikeusjärjestöjen yhteisen tapahtumaluvan Teostosta.

Musiikin käyttö helpoksi

Koska musiikki tekee hyvää, Gramex tahtoo tehdän musiikin käytön helpoksi. Kun laki edellyttää korvausta tai käyttölupaa, me autamme sen hoitamisessa.

Musiikin käyttäjän olisi vaikeaa hoitaa sopimus- ja korvausasiat erikseen jokaisen muusikon ja tuottajan kanssa. Siksi on perustettu tekijänoikeusjärjestöt  toimimaan linkkinä korvausten maksajien ja saajien välissä.

Me Suomessa halusimme mennä vielä tästäkin eteenpäin ja perustimmeyhteisen lupakaupan, josta valtaosa taustamusiikin käyttäjistä saa yhdellä kertaa ja samasta paikasta sekä Gramexin että Teoston luvat..