Etusivu » Musiikin käyttöluvat » Mediakäyttö ja av-tuotanto » Taustamusiikkipalvelut

Gramex-luvat taustamusiikkipalveluille

Taustamusiikkipalvelulla tarkoitetaan toimintaa, jossa ns. taustamusiikkioperaattori myy asiakkailleen musiikin ja usein samalla myös järjestelmät taustamusiikin esittämistä varten.

Tällaisia palveluita käyttävät muun muassa  kaupat, kauppakeskukset ja ravintolat. Taustamusiikkipalvelu voidaan toteuttaa esimerkiksi striimaamalla tai äänitteitä ja tiedostoja vuokraamalla.

Taustamusiikkioperaattori tarvitsee Gramexista luvan äänitteiden kopiointia, vuokraamista ja yleisölle välittämistä varten. Lupa tarvitaan jokaista esityspaikkaa varten.

Tämän lisäksi taustamusiikkia tiloissaan esittävän yrityksen tulee hankkia normaali taustamusiikin esittämislupa. Sen saa Gramexin ja Teoston yhteisestä taustamusiikkilupakaupasta www.musiikkiluvat.fi.

Taustamusiikkioperaattorikorvaus määräytyy toimialakohtaisten hinnastojen perusteella.


Hinnat ja tiivistetyt sopimusehdot (also in English)

> Ravintolat ja majoitustilat

> Musiikkiautomaatit

> Palvelutalot ja vanhustenkodit

> Puhelinvaihteet

> Myymälät, ostoskeskukset ja työpaikat

 

> Kuntosalit ja ohjattu liikunta

Esimerkki sopimuksesta

> Sopimusmalli taustamusiikkipalvelutoimintaan. Huom! Pääkohdiltaan taustamusiikkipalvelusopimukset vastaavat usein tätä mallia, mutta esim. streaming- ja satelliittipalvelut ovat tekniikaltaan erilaisia ja jo siksikin sopimuksissa on eroavaisuuksia.

Mikäli olet kiinostunut taustamusiikin tallennus- ja vuokraussopimuksen solmimisesta, ota yhteyttä Gramexin toimistoon: Petri Kiiski Puh (09) 4282 7488 ja sähköposti  petri.kiiski [at] gramex.fi

Taustamusiikkipalvelun tarjoajia

Seuraavat palveluntarjoajat ovat antaneet Gramexille luvan julkaista yritysnimen.  Lisätietoja palveluntarjoajista ja heidän palveluistaan saat palveluntarjoajien omilta kotisivuilta.

Audience First
Kutalab Oy
Liveqube
Moodmedia
Pelika.net
Pirkan Automaatti Oy
Sentina Oy
Suomen Musiikkijärjestelmät Oy
Trend Channel Oy
Viihdeväylä Oy