Etusivu » Musiikin käyttöluvat » Mediakäyttö ja av-tuotanto » Taustamusiikkipalvelut

Gramex-luvat taustamusiikkipalveluille

Taustamusiikkipalvelulla tarkoitetaan toimintaa, jossa ns. taustamusiikkioperaattori myy asiakkailleen taustamusiikin ja usein myös laitteiston sen esittämistä varten.

Taustamusiikkipalveluita käyttävät muun muassa kaupat, kauppakeskukset ja ravintolat. Palvelu voidaan toteuttaa esimerkiksi striimaamalla tai vuokraamalla äänitteitä ja tiedostoja.

Taustamusiikkioperaattori tarvitsee luvan äänitteiden kopiointia, vuokraamista ja yleisölle välittämistä varten. Lupa tarvitaan jokaista esityspaikkaa varten. Sen saa Gramexilta.

Tämän lisäksi taustamusiikkia käyttävä esityspaikka (eli taustamusiikkioperaattorin asiakas)  hankkii normaaliin tapaan taustamusiikin esittämisluvan. Sen saa Gramexin ja Teoston yhteisestä taustamusiikkilupakaupasta www.musiikkiluvat.fi.

Taustamusiikkioperaattorikorvaus määräytyy toimialakohtaisten hinnastojen perusteella.


Hinnat ja tiivistetyt sopimusehdot (also in English)

> Ravintolat ja majoitustilat

> Musiikkiautomaatit

> Palvelutalot ja vanhustenkodit

> Puhelinvaihteet

> Myymälät, ostoskeskukset ja työpaikat

 

> Kuntosalit ja ohjattu liikunta

Esimerkki sopimuksesta

> Sopimusmalli taustamusiikkipalvelutoimintaan. Huom! Pääkohdiltaan taustamusiikkipalvelusopimukset vastaavat usein tätä mallia, mutta esim. streaming- ja satelliittipalvelut ovat tekniikaltaan erilaisia ja jo siksikin sopimuksissa on eroavaisuuksia.

Mikäli olet kiinostunut taustamusiikin tallennus- ja vuokraussopimuksen solmimisesta, ota yhteyttä Gramexin toimistoon: Petri Kiiski Puh (09) 4282 7488 ja sähköposti  petri.kiiski [at] gramex.fi

Taustamusiikkipalvelun tarjoajia

Seuraavat palveluntarjoajat ovat antaneet Gramexille luvan julkaista yritysnimen.  Lisätietoja palveluntarjoajista ja heidän palveluistaan saat palveluntarjoajien omilta kotisivuilta.

Audience First
Kutalab Oy
Liveqube
Moodmedia
Pelika.net
Pirkan Automaatti Oy
Sentina Oy
Suomen Musiikkijärjestelmät Oy
Trend Channel Oy
Viihdeväylä Oy