Etusivu » Musiikin käyttöluvat » Mediakäyttö ja av-tuotanto » Tallentaminen av-tuotantoihin VANHA

Äänitteiden tallentaminen av-tuotantoihin

Gramex myöntää äänitemusiikin tallennuslupia muunmuassa TV-ohjelmiin ja -sarjoihin, dokumentti- ja lyhytelokuviin, yritysesittely- ja opetusvideoihin sekä harrastelijavideoihin.

Gramexin tallennusluvalla voit tehdä ja esittää tuotantojasi julkisesti sekä Suomessa että Euroopan talousalueella ja voit käyttää sekä suomalaisia että ulkomaisia äänitteitä. Jossain tapauksissa voimme myöntää lupia myös esittämiseen Euroopan ulkopuolella.

Rajoitukset. Muusikot ja tuottajat ovat pidättäneet itsellään päätösvallan joidenkin av-tuotantojen suhteen. Katso tästä taulukosta, mihin saat luvat Gramexilta ja mihin haet luvan suoraan muusikoilta ja levy-yhtiöltä.

Näin haet luvan. Tallennusluvan hakeminen ja korvauksen suorittaminen kuuluu ensisijaisesti kuvatallenteen tuottajalle.TV-käyttöä ja muuta julkista esittämistä varten on kumpaankin omat talennuslupahakemuksensa. Lisäksi luvan hakijan tulee täyttää äänitetiedot-lomake. Lupahakemus ja äänitetiedot -lomake postitetaan Gramexiin käsittelyä varten.

Lupa voimaan. Tallennuslupa astuu voimaan, kun lähettämämme lasku on maksettu. Sen tulee olla voimassa, kun kuvatallenne esitetään. Silloin kun käyttöluvan lisensointi kuuluu Gramexille, äänitteellä esiintyvät muusikot tai levy-yhtiö eivät voi itse antaa sinulle suoraan äänitteen käyttölupaa. Tarvitset siis luvan meiltä.

Miksi kysymme tarkat tiedot? Gramexin tallennuslupa av-tallenteen tekoon on kertakorvaus. Hinta riippuu av-tallenteen sovitusta käyttötarkoituksesta. Tämän tallennuskorvauksen lisäksi Gramex ei (musiikkivideoita lukuunottamatta) kerää tallenteen esittämisestä esityskorvausta. Vaikka TV-yhtiöt maksavat näiden av-tallenteiden esittämisestä esityskorvauksia Teostolle, ne eivät maksa siitä esityskorvauksia Gramexille.  Jotta muusikot ja tuottajat saavat tällä kertakorvauksella oikean summan, av-tuottajan tulee kertoa tarkasti, mihin käyttöön tallenne tulee.

Ota yhteyttä

- Lupahakemukset osoitteeseen avlupahakemukset@gramex.fi

-  Kysymykset osoitteeseen avinfo@gramex.fi

 

-  Jarkko Karhu puh (09) 4282 7488


Hinnastot

>Gramexin tallennushinnasto kuvatallenne (Suomen tv-käyttö sekä muu kuvatallennekäyttö)
>Gramexin tallennushinnasto kansainväliseen TV-myyntiin (pdf)
>Gramexin tallennushinnasto kansainväliseen TV-myyntiin dokumenttielokuva ja lyhytelokuva (pdf)
>Gramexin hinnasto ja sisältöehdot - audiovisuaalinen aineisto On demand Streaming palvelussa (pdf)

Lupien hakulomakkeet

>Tallennuslupahakemus kuvatallenne (muu kuin tv-käyttö)
>Tallennuslupahakemus ohjelmatallenne tv-käyttöön (lupa Suomen tv-käyttöön ja kansainväliseen tv-myyntiin haetaan tällä samalla lupahakemuksella)

Lisätietoa

> Lisätietoa: mihin käyttöön lupa haetaan Gramexilta ja mihin suoraan oikeudenhaltijoilta