Etusivu » Musiikin käyttöluvat » Mediakäyttö ja av-tuotanto » Tallentaminen av-tuotantoihin

Äänitteiden tallentaminen AV-tuotantoihin

Gramex myöntää äänitemusiikin käyttölupia muunmuassa TV-ohjelmiin ja -sarjoihin, dokumentti- ja lyhytelokuviin, yritysesittely- ja opetusvideoihin ja harrastelijavideoihin. Gramexin luvalla voi esittää tuotantojasi julkisesti sekä Suomessa että Euroopan talousalueella. Jossain tapauksissa voimme myöntää lupia myös esittämiseen Euroopan ulkopuolella.

Tallennuslupa. Gramex myöntää luvat oikeudenhaltijoidensa puolesta äänitteiden tallentamiseksi kuvatallenteille sekä Suomessa että ulkomailla tapahtuvaa julkista esityskäyttöä varten. Luvallamme voit käyttää sekä suomalaisia että ulkomaisia äänitteitä.

Rajoitukset. Muusikot ja tuottajat ovat pidättäneet itsellään päätösvallan joidenkin AV-tuotantojen suhteen. Katso tästä taulukosta, mihin käyttöihin saat luvat Gramexilta ja mihin lupa tulee hankkia suoraan muusikoilta ja levy-yhtiöltä.

Näin haet luvan.  Kopiointiluvan hakeminen ja kopiointikorvauksen suorittaminen kuuluu ensisijaisesti kuvatallenteen tuottajalle. Gramexin taiteilija- tai tuottaja-asiakas (=äänitteellä esiintyvät muusikot tai levy-yhtiö) eivät voi itse antaa suoraan äänitteen käyttölupaa ohi Gramexin, jos käyttötavan lisensointi kuuluu Gramexille.

Lupa äänitteiden kopioimiseen haetaan lupahakemuksella. TV-käyttöä ja muuta julkista esittämistä varten on kumpaankin omat lupahakemuksensa. Lisäksi luvan hakijan tulee täyttää äänitetiedot-lomake, jotta voimme tilittää perityt korvaukset oikeudenhaltijoille. Luvan hakija postittaa lupahakemuksen sekä äänitetiedot -lomakkeen Gramexiin käsittelyä varten.

Kopiointilupa astuu voimaan kun lähettämämme lasku on maksettu. Kopiointiluvan tulee olla voimassa kun kuvatallenne esitetään.

Miksi kysymme tarkat tiedot? Gramexin kopiointilupa AV-tallenteen tekoon on kertakorvaus.  Hinta riippuu AV-tallenteen sovitusta käyttötarkoituksesta. AV-tallenteen tallennuskorvauksen lisäksi ei Gramex (musiikkivideoita lukuunottamatta) kerää sen esittämisestä esityskorvausta. Esimerkiksi TV-yhtiöt maksavat näistä samoista tallenteista esityskorvauksia Teostolle mutta eivät Gramexille.  Siksi on tärkeää, että tuottaja kertoo tarkasti, mihin käyttöön tallenne tulee.

Ota yhteyttä

> Ota yhteyttä yhteyslomakkeella

> Ota yhteyttä  Heidi Wilska-Jämséniin  puhelimitse  (09) 4282 7488

Hinnastot

>Gramexin tallennushinnasto kuvatallenne (Suomen tv-käyttö sekä muu kuvatallennekäyttö)
>Gramexin tallennushinnasto kansainväliseen TV-myyntiin (pdf)
>Gramexin tallennushinnasto kansainväliseen TV-myyntiin dokumenttielokuva ja lyhytelokuva (pdf)
>Gramexin hinnasto ja sisältöehdot - audiovisuaalinen aineisto On demand Streaming palvelussa (pdf)

Lupien hakulomakkeet

>Tallennuslupahakemus kuvatallenne (muu kuin tv-käyttö)
>Tallennuslupahakemus ohjelmatallenne tv-käyttöön (lupa Suomen tv-käyttöön ja kansainväliseen tv-myyntiin haetaan tällä samalla lupahakemuksella)

Lisätietoa

> Lisätietoa: mihin käyttöön lupa haetaan Gramexilta ja mihin suoraan oikeudenhaltijoilta