Etusivu » Musiikin käyttöluvat » Mediakäyttö ja av-tuotanto » Muu medialisensointi

Muu medialisensointi

Gramexilta saa käyttölupia ja sopimuksia useisiin mediakäyttötapoihin.  Eniten Gramex lisensoi äänitemusiikin käyttöä radiossa ja tv-ohjelmissa.

Tämän liseäksi Gramexilta saa lupia tietyissä rajoissa äänitteiden tai musiikkivideoiden esittämiseen suorassa tv-lähetyksessä, äänitenäytteiden käyttämiseen kotisivuilla sekä kaupallisen radiokanavan edelleenlähetykseen kaapeliverkossa. Gramexilta saa myös tarvittavat uvat taustamusiikkioperaattoreiden toimintaan.

Gramexin valtuutus antaa lupia mediassa ja internetissä on kuitenkin rajoitettu. Joissakin tapauksissa muusikot ja/tai äänitteiden tuottajat ovat halunneet pidättää lupien myöntämisen itsellään.

Gramexilta ei esimerkiksi saa lupia musiikin käyttöön kuluttajille myytävissä tallenteissa, tv- ja radiomainoksissa, tv-ohjelmien tunnusmusiikkina tai elokuvateatteri-elokuvissa.  > Lue lisää.

Jos Gramexilla ei ole toimivaltaa myöntää lupia, lupa hankitaan suoraan oikeudenhaltijoilta. Jos tarvitset käyttölupaa äänitteisiin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Me kerromme, saako luvat meiltä ja tarvittaessa ohjaamme sinut eteenpäin.

Lisätietoja: Jarkko Karhu, etunimi.sukunimi@gramex.fi ja puh: (09) 4282 7488