Etusivu » Musiikin käyttöluvat » Mediakäyttö ja av-tuotanto

Äänitemusiikki radiossa, TV:ssä, nettiradiossa ja AV-tuotannossa

Tarvitsetko ohjelmasisältöä radioon, televisioon tai nettiradioon? Teetkö AV-tuotantoja julkisesti esitettäväksi? Saat Gramexilta luvan käyttää näissä äänitemusiikkia. Saat Gramexilta luvan myös musiikkivideoiden tallentamiseksi TV-ohjelmiin.

>Tallennusluvat av-tuotantoihin. Sekä av-tuotantojen tekoon että sähköisen median toimintaan liittyy usein äänitteiden tallentamista eli kopiointia, esimerkiksi kovalevylle tai nauhalle. Tämä vaatii luvan  ja siitä maksetaan erillinen tallennuskorvaus.

>Käyttö Internet-verkossa. Kun käytät äänitemusiikkia tai musiikkivideoita Internetissä (esimerkiksi striiming tai on demand-palvelut), tarvitset siihen luvan. Gramexilla on rajoitetut oikeudet lisensoida tällaista toimintaa sekä Suomeen että ulkomaille.

>Käyttö radiossa. Gramex-sopimus oikeuttaa esittämään äänitemusiikkia radiossa.  Tutustu sähköisen median esityskorvaushintoihin.  Oy Yleisradio AB:llä ja MTV 3:lla on omat sopimukset.

>Käyttö televisiossa. Kun esitätte äänitemusiikkia sähköisessä mediassa, tarvitsette  sopimuksen Gramexin kanssa. Näiltä sivuilta löydät sähköisen median esityskorvaushintoja. Valtakunnallisilla TV-yhtiöillä on omat sopimuksensa.