Etusivu » Lisää » Uutiset » Ilmo Laevuo Gramexin toimitusjohtajaksi
20.01.2016

Ilmo Laevuo Gramexin toimitusjohtajaksi

Tekijänoikeusjärjestö Gramexin toimitusjohtajaksi on valittu Ilmo Laevuo.

Laevuo on toiminut Gramexin puheenjohtajana vuodesta 2012 alkaen sekä muissa luottamustehtävissä muun muassa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksessa, AV-tuottajien tekijänoikeusjärjestö Tuotoksessa ja tekijänoikeusneuvostossa. Hän on koulutukseltaan lakimies.

Laevuo siirtyy Gramexiin Tuotanto Oy Säihkyn vastaavan tuottajan ja toimitusjohtajan tehtävästä. Tuotanto Oy Säihky tekee tv-sarjoja ja -elokuvia, kuten Kaverille ei jätetä, Ketonen ja Myllyrinne, Joulukuusivarkaat, Kymenlaakson laulu, Moska, Team Ahma sekä Ranuan kummit.

”Vajaan neljän vuoden puheenjohtajuuden aikana Gramexin tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet ovat tulleet tutuiksi. Olen ollut käynnistämässä erilaisia kehitysprojekteja ja on erityisen innostavaa päästä jatkamaan tätä mielenkiintoista työtä uudessa roolissa”, sanoo Ilmo Laevuo.

”Yksi merkittävimmistä kehitysprojekteista on GT Musiikkiluvat Oy. Gramexin ja Teoston yhteisyritys parantaa merkittävästi musiikin käyttäjäasiakkaiden palvelua, sillä jatkossa valtaosa heistä saa musiikkiluvat yhdeltä luukulta.”

Laevuo aloittaa tehtävässä maaliskuun alussa, jolloin Gramexin toimitusjohtajana vuodesta 1993 toiminut Hannu Marttila jää eläkkeelle.

”Gramexin keräämät tekijänoikeuskorvaukset ovat elintärkeitä kotimaiselle musiikkituotannolle, ne mahdollistavat musiikkiyhtiöille uuden kotimaisen musiikin tuottamisen. Laevuo on hyvin perillä nykyisen toimintakentän haasteista ja niiden tekijänoikeusjärjestöille asettamista vaatimuksista. Ilmo on tässä tilanteessa paras valinta Gramexin johtoon ”, sanoo Musiikkituottajat – IFPI Finland’in toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

”Gramexilla on laaja kosketuspinta musiikin käyttäjiin, tuottajiin ja esittäjiin, joita kaikkia pitää pystyä palvelemaan yhä paremmin muuttuvassa toimintaympäristössä. Siinä on haastetta, mutta myös motivoiva tehtäväkenttä uudelle toimitusjohtajalle”, toteaa Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen

Tekijänoikeusjärjestö Gramex hoitaa tekijänoikeusasioita muusikoiden ja musiikkituottajien puolesta. Gramex edustaa noin 60.000 kotimaista taiteilijaa ja tuottajaa sekä lukuisia ulkomaisia oikeudenhaltijoita. Gramex kerää tekijänoikeuskorvauksia ja myöntää käyttölupia äänitemusiikin ja musiikkivideoiden käyttöön. Gramex palvelee yli 30.000 musiikin käyttäjää. Vuonna 2015 Gramex-korvauksia kerättiin noin 20,2 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Apulaisjohtaja Lauri Kaira, Gramex ry: puh. 0400 503 554Puheenjohtaja Ahti Vänttinen, Suomen Muusikkojen Liitto: puh. 050 569 5586Toiminnanjohtaja Antti Kotilainen, Musiikkituottajat - IFPI Finland: puh. 040 5481 781


Lähettäjä
20.01.2016