Etusivu » Lisää » Uutiset » Toimitusjohtaja Marttilalle musiikkialan elämäntyöpalkinto
19.10.2015

Toimitusjohtaja Marttilalle musiikkialan elämäntyöpalkinto

Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila sai  arvostetun Elämäntyöpalkinnon suomalaisen musiikin hyväksi tehdystä työstä.  Palkinto jaettiin Musiikki & Median Industrial Awards gaalassa 17.10.2015.  Palkinnon perustelut olivat seuraavat:

"Elämäntyöpalkinto suomalaisen musiikin hyväksi tehdystä työstä.

Musiikki & Median hallitus on tänä vuonna päättänyt antaa elämäntyöpalkinnon pitkälle miehelle, joka ei koskaan - siis ei koskaan - tee numeroa itsestään.

Tämä mies on työskennellyt Esiintyvien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys Gramex ry:ssä vuodesta 1993 lähtien, yli 20 vuotta.

 Pitkän työuransa aikana hän on ollut etulinjassa todistamassa mediakentän merkittäviä muutoksia ja ollut kehittämässä musiikin julkiseen esittämiseen kohdistuvien esityskorvausten maksuperusteita. Hänen kädenjälkensä näkyy myös siinä, että tänä päivänä Gramex on kansainvälisessä vertailussa yksi tehokkaimpia korvausten tilittäjiä.

 Paitsi Gramexissa, hänen vaikutuksensa on näkynyt vuosikaudet myösESEKin toiminnoissa. Myöhemmin hän oli mukana yhdistämässä ESEKistä ja LUSESista Musiikin Edistämissäätiön MESsin – ja toimii nyt MESsin asiamiehenä.

 Monessa mukana oleva aktiivinen urheilumies ja Espoon Bluesin kannattaja on toiminut myös Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n puheenjohtajana. Nykyisin hän toimii mm. Musiikkituotannon tuki- ja edistämissäätiön ja Esittävän säveltaiteen edistämissäätiön asiamiehenä sekä Luovan työn tekijät ja yrittäjät LYHTYn johtoryhmän jäsenenä.

Gramexin ja Teoston 2015 perustama yhteisyritys GT Musiikkiluvat Oy on niin ikään lähtenyt käyntiin osaltaan hänen ansiostaan.

 Arvoisat Musiikki & Median vieraat, Elämäntyöpalkinto ojennetaan Gramexin pitkäaikaiselle toimitusjohtajalle Hannu Marttilalle."

 


Lähettäjä
19.10.2015
Viimeksi muokattu
19.10.2015