Etusivu » Lisää » Uutiset » Gramex-palkinto toimittaja Jake Nymanille
01.06.2015

Gramex-palkinto toimittaja Jake Nymanille

Tekijänoikeusjärjestö Gramex

Toimittaja Jake Nyman sai 1.6.2015 Gramex-palkinnon esimerkillisestä musiikkijournalismista ja tarinoista äänilevyjen takana.

”On ilo antaa Gramex-palkinto pitkän linjan musiikkitoimittajalle ja tietokirjailijalle, jonka ohjelmat ovat koskettaneet useita musiikin ystävä – sukupolvia”, sanoi palkinnon ojentanut Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila.

"Palkintojen ja tunnustusten saaminen on tietysti aina mukavaa, mutta aivan erityisen hienoa on vastaanottaa sellainen musiikin parissa työskenteleviltä alan ammattilaisilta", Jake Nyman sanoi palkintoa vastaan ottaessaan.

Palkintoperusteet sisältävät seuraavaa:

Jake Nyman on pitkän linjan journalisti, musiikkitoimittaja ja tietokirjailija. Hänen lukuisat musiikkiohjelmansa ovat vuodesta 1972 alkaen koskettaneet monia musiikinystävä-sukupolvia. Hän on opettanut suomalaisille, että hyvän musiikin takana on aina ihminen ja useimmiten myös kertomisen arvoinen tarina.

Esimerkkejä Jake Nymanin lukuisista musiikkiohjelmista Yleisradiossa ovat Nuorten sävellahja, Muistojen Bulevardi, Kovan päivän ilta, Rockradio, Onnenpäivä, Sokkotreffit, Tähtisumua, Kersantti Pippuri, Nousevan auringon talo, Suomen virallinen lista sekä Jake Nymanin Popradio.

Musiikkiohjelmien lisäksi Nyman on tehnyt useita tietokirjoja, kuunnelmakäsikirjoituksia ja -ohjauksia, Ylen kantanauha-musiikkituotantoja, sketsiohjelmatuotantoja sekä myös musiikkipakinoita ja levy-arvosteluja useisiin lehtiin kuten Suosikkiin, Musaan ja Soundiin.

Esimerkkejä musiikin tietokirjoista ovat Rocktieto 1-3, Onnenpäivät ja Onnenpäivät 2, Aution saaren levyt, Väännä ja huuda, Kovan päivän ilta, Tähtisumua ja Rakas vanha vinyyli.

Hän on myös saanut useita tunnustuspalkintoja. Nyman esimerkiksi valittiin vuoden radiotoimittajaksi 2004  ja 2005 ja hän sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2010 sekä Koura-palkinnon 2007.

 Näillä perustein toimittaja Jake Nymanille luovutetaan Gramex-palkinto esimerkillisestä musiikkijournalismista ja tarinoista äänilevyjen takana.

Pressikuvia tilaisuudesta saatavilla tilaisuuden päätyttyä osoitteessa: http://www.gramex.fi/fi/kuvat

 

 


Lähettäjä
01.06.2015
Viimeksi muokattu
06.07.2015