Etusivu » Lisää » Uutiset » Tekijänoikeusjärjestö Gramex ja kunto- ja terveysliikuntakeskukset sopivat yhteistyöstä
04.02.2013

Tekijänoikeusjärjestö Gramex ja kunto- ja terveysliikuntakeskukset sopivat yhteistyöstä

Tekijänoikeusjärjestö Gramex ja Suomen Kunto- ja Terveysliikuntakeskusten yhdistys ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Osapuolet sopivat lupatuotevalikoimasta, joka parhaiten palvelee liikuntasektorin äänitemusiikin tallentamiseen liittyviä tarpeita, sekä näitä tekijänoikeuslupia koskevasta tiedottamisesta.

Monet kuntosalit ja liikuntakeskukset tarvitsevat sekä esityskorvaussopimuksen että tallennussopimuksen musiikkiliikuntatunteja varten. Äänitteiden tallentaminen on 60-luvun alusta lähtien edellyttänyt lupaa tekijänoikeusjärjestöiltä, sekä Gramexilta että Teostolta. Tallennussopimus kattaa tallentamisen julkista esittämistä varten sekä cd-levyiltä että kuluttajakäyttöön myyvistä biisikaupoista.

Monta tapaa hankkia tallennuslupa

Liikuntakeskuksilla on erilaisia tarpeita musiikin tallentamisen suhteen. Siksi Gramex tarjoaa erilaisia tapoja tallennusluvan hankkimiseen. Niistä löytää hyvän vaihtoehdon sekä vähäiseen että runsaaseen tallentamiseen, suurelle tai pienelle työntekijämäärälle ja joko usein vaihtuvaan tai pysyvään musiikki-valikoimaan. Tarjolla on sekä vuosimaksullisia että kertamaksullisia pysyvän tallennusoikeuden antavia sopimuksia (alla olevat hinnat ovat verollisia):

- Vuosimaksullinen sopimus 200 kappaleen tallentamiseksi maksaa 124,00 € vuoden mittaiseksi ajaksi

- Yksittäisen biisin tallennuslupa maksaa kertamaksullisella sopimuksella 1,42 € biisiltä

- Jos haluaa kartuttaa musiikkivarastoaan vakaasti vuodesta toiseen, voi tehdä jatkuvan, kertamaksullisen sopimuksen tietylle, etukäteen sovitulle määrälle vuosittain hankittavia kappaleita (hinta 1,42 €/kpl); tässä sitoudutaan ostamaan tallennuslupa tietylle määrälle biisejä vuosittain, mutta kustakin kappaleesta maksetaan vain kerran

- Liikuntakeskus voi tehdä myös vuosimaksullisia ohjaajakohtaisia sopimuksia (hinnat alk. 196,92 €/450 tallennettavaa kappaletta/ohjaaja).

Liikuntakeskus ei tarvitse tallennus- käyttöoikeuslupaa, jos ohjaajat ovat hankkineet sellaisen itse. Kunto- ja terveysliikuntakeskuksen tulee kuitenkin varmistaa, että ohjaajan lupa on kunnossa.

Yhteistyösopimuksessa sovittiin, että edellä esitetyt hinnat eivät muutu liikunta-alalla vuosien 2014 ja 2015 aikana.

- - - - - - - -

Lisätietoja:

- Apulaisjohtaja Leena Pitkänen, Gramex ry, 040 501 8714

- Toiminnanjohtaja Riitta Hämäläinen-Bister, Suomen Kunto- ja Terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry, 040 515 4449


Lähettäjä
12.02.2013
Viimeksi muokattu
12.02.2013