Etusivu » Lisää » Uutiset » Gramexpalkinto Stefan Möllerille/Radiomedialle
22.10.2012

Gramexpalkinto Stefan Möllerille/Radiomedialle

> Valokuvat medialle

Stefan Möller: "Olen otettu ja yllättynyt palkinnosta"

Tekijänoikeusjärjestö Gramex ry antoi 22.10.2012 Stefan Möllerille ja hänen johtamalleen Radiomedialle Gramex-palkinnon tunnustuksena yksityisen radiotoiminnan kehittämisestä.

Palkintoperustelujen mukaan Stefan Möller suhtautuu radiotoiminnan lisäksi intohimoisesti myös musiikkiin ja on positiivisella asenteella edistänyt yhteistyötä yksityisten radioiden ja äänitemusiikkialan välillä. Samaan aikaan RadioMedia on omalla työllään lisännyt yksityisen radion tunnettuutta ja osuutta mediamarkkinoilla.

Palkinnon ojensi taiteilija Laura Närhi ja Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila. Sen vastaanotti vastaanotti Stefan Möller ja RadioMedian henkilöstön edustajana Johanna Halkola.

”Tämä palkinto on tunnustus Stefan Möllerin ja hänen johtamansa RadioMedian ohella kaikille suomalaisille yksityisille radioille näiden työstä, painottaen erityisesti kotimaisen musiikin merkittävää osuutta radioiden ohjelmistossa”, totesi Hannu Marttila.

Laura Närhi korosti, että Gramex-korvaukset ovat ammattimuusikon elinehto, joiden avulla pystyy täysipäiväisesti keskittymään ammattinsa harjoittamiseen. "Gramex-korvaukset ovat meidän palkkaamme."

Stefan Möller kertoi olevansa "hyvin yllättynyt ja otettu" palkinnosta. "Musiikki ja radio ovat aina olleet minulle sydämen asia. Olen todella tyytyväinen myönteisesti kehittyneestä yhteistyöstämme Gramexin kanssa – toimiva yhteistyö on entistä tärkeämpää tämän hetken mediamurroksessa."

Taustatietoja

STEFAN MÖLLER (s. 20.7.1962, Tammisaari) on suomalaisen kaupallisen radion pioneeri, joka on työskennellyt RadioMedia ry:n toimitusjohtajana vuodesta 2007. Aiemmin hän on ollut mm. Yleisradiossa, Radio Ykkösessä, Metromedian (Groove FM, Radio SuomiPop, Classic FM ja Metro FM) toimitusjohtajana sekä mukana perustamassa Radio Rock- ja Radio Aalto- kanavia. Hänellä on ollut myös oma radiomainontaa tekevä yritys. Möller valittiin Brysselissä toimivan eurooppalaisen radioalan liiton Association des Européenne Radios (AER) puheenjohtajaksi maaliskuussa 2012 ensimmäisenä suomalaisena.

Möller on tehnyt musiikkia ja soittanut 13-vuotiaasta asti lukuisissa eri kokoonpanoissa. Hän on toiminut Paul Oxley's Unitin roudarina ja soittanut rumpuja mm. French Kiss ja 2FUN-yhtyeissä. Hän on tuottanut toistakymmentä äänikirjaa ja tuottanut, suomentanut ja sanoittanut lukuisia Walt Disneyn äänisaduissa ja Walt Disney World On Ice:ssa olevia suomenkielisiä kappaleita, sekä toiminut myös elokuvanäyttelijänä.

RADIOMEDIA toimii suomalaisen yksityisen radiotoimialan edunvalvonta- ja markkinointiliittona. Aiemmin se tunnettiin nimellä Suomen Radioiden Liitto SRL ry ja markkinointinimellä RAB Finland.

TEKIJÄNOIKEUSJÄRJESTÖ GRAMEX. Musiikin käyttäjien Gramex-palkinnot liittyvät siihen, että tekijänoikeusjärjestö Gramex täytti tämän vuoden toukokuussa 45 vuotta. Gramex on Suomen suurin musiikkialan tekijänoikeusjärjestö, joka edustaa yli 47.000 suomalaista taiteilijaa ja tuottajaa sekä lukemattomia ulkomaisia oikeudenhaltijoita.


Lähettäjä
22.10.2012
Viimeksi muokattu
05.11.2012