Etusivu » Lisää » Uutiset » Gramex-palkinto Hullu Poro Oy:lle/Päivikki Palosaarelle
26.03.2012

Gramex-palkinto Hullu Poro Oy:lle/Päivikki Palosaarelle

Tekijänoikeusjärjestö Gramex
Hullu Poro Oy

Tekijänoikeusjärjestö Gramex ry antoi maanantaina 26.3. Hullu Poro Oy:lle/Päivikki Palosaarelle Gramex-palkinnon tunnustuksena merkittävästä panoksesta Lapin musiikkitarjonnan edistäjänä sekä monipuolisen elävän musiikin ja taustamusiikin käytöstä ravintoloiden viihtyisyyden ja brändin rakentajana.

Palkinto on tunnustus sekä yritykselle että sen voimanaiselle yrittäjäneuvos Päivikki Palosaarelle.

Palkinnon vastaanotti Päivikki Palosaari ja sen ojensi taiteilija Laura Närhi yhdessä Gramexin toimitusjohtajan Hannu Marttilan ja kansanedustaja Mikko Alatalon kanssa. Palkintoperusteet luki apulaisjohtaja Lauri Kaira.

”Musiikilla suuri merkitys”

Hullu Poro Oy on edistänyt merkittävästi Lapin musiikkitarjontaa. Esimerkiksi maalis- ja huhtikuussa esiintyy tunnettuja yhtyeitä tai artisteja (mm. Lauri Tähkä, Laura Voutilainen, Paula Koivuniemi, Haloo Helsinki, Suvi Teräsniska, Kotiteollisuus, Paleface, Jukka Poika, Irina, Petri Nygård, Erin, Popeda, Anna Abreu, Kemopetrol ja Pelle Miljoona) viikon jokaisena iltana. Yritys tunnetaan myös monipuolisesta taustamusiikin käyttämisestä erilaisissa ravintoloissaan.

”Musiikki on suuressa merkityksessä ravintolan tunnelman luojana yhdessä miljöön, henkilökunnan, tuoksujen ja makujen kanssa. Musiikki viestittää ajatusta siitä, minkä tyyppisiä asiakkaita ravintolaan odotetaan,” sanoo Päivikki Palosaari.

”Asiakkaiden ruokaillessa Rock Cafe Hullu Porossa ja Kemin Cafe-Bar Ankkurissa he voivat nauttia rauhallisista rock klassikoista ja näin ollen, nämä ravintolat ovat samassa kategoriassa musiikin suhteen. Illalla musiikki muuttuu vauhdikkaammaksi: ikivihreitä rockklassikoita ja suomipoppia, eikä letkajenkkakaan ole harvinainen näky. Aamiaisella haluamme tarjota asiakkaille rauhallista tunnelmaa musiikilla, joka herättelee päivän aktiviteetteihin. ”

”Erilaisissa ravintoloissa on kiinnitetty erityisesti huomiota siihen, että musiikki tukee niiden liike-ideaa. Esim. Ämmilään on valittu 70-luvun musiikkia, Asialaisessa itämaisia sointuja sekä Kanassa ja Kannussa After Ski meininkiä.”

”Hullu Poro Areenalla ennen illan esiintyjää DJ:n intro johdattaa kuulijat jo tulevan bändin genreen, joka pyritään säilyttämään jonkin aikaa myös keikan jälkeen”, kertoo Palosaari.

”Tuntuu hyvältä”

”Gramexin huomionosoitus pitkäjännitteisestä työstä musiikin parissa tuntuu hyvältä,” sanoo Päivikki Palosaari. ”Olen ollut aina innostunut musiikista ja seuraan tarkoin mitä Suomen musiikkimaailmassa tapahtuu. On hienoa saada esiintyjiksi uusia muusikoita ja bändejä, unohtamatta aina paikkansa lunastavia Suomen musiikkitaivaan kestosuosikkeja.”

”Haasteina koen bändien ostamisen pistokeikalle tänne pohjoiseen pitkien välimatkojen sekä suurten kustannusten vuoksi. Itse bändien palkkioiden lisäksi tarvitaan suuria investointeja ääni- ja valokaluston ajan tasalla pitämiseksi.”

” Keväisin bändit ovat rundeilla myös täällä pohjoisessa ja silloin on helpompi rakentaa bändikalenterista kiinnostava kokonaisuus. Keväällä kuitenkin haasteena on mm. Hullu Poro Areenalla se, että suurista kustannuksista huolimatta pääsylipun hinta tulee pitää kohtuullisella tasolla, jotta asiakas voi tulla nauttimaan elävästä musiikista useamman kerran viikossa,” sanoo Päivikki Palosaari.

"Gramex-korvaukset ovat
ammattimuusikon elinehto"

Kansanedustaja, taiteilija Mikko Alatalo on kohdannut tekijänoikeusasioita sekä eduskunnassa että taiteilijan ammatissaan. ”Joskus kysytään, miksi siitä tekijänoikeudesta pitää aina puhua. Vastaus on yksinkertainen. Siksi, että se suojaa tekijän tärkeintä omaisuutta, hänen luomistyönsä tuloksia ja siten myös oikeutta ansaita niillä elantoa.”

”Tekijänoikeudet ovat ennennäkemättömän paineen kohteena, koska jotkut ajattelevat, että kaiken pitää olla verkkomaailmassa ilmaista,” sanoo Alatalo. ”Ellei tekijänoikeudesta huolehdita, kukaan ei pystyisi elättämään perhettään luovalla työllä kuten säveltämisellä tai kirjoittamisella.”

Palkinnon jakava taiteilija Laura Närhi korostaa, että Gramex-korvaukset ovat ammattimuusikon elinehto, joiden avulla pystyy täysipäiväisesti keskittymään ammattinsa harjoittamiseen. "Gramex-korvaukset ovat meidän palkkaamme."

 Musiikin käyttäjien Gramex-palkinnot liittyvät siihen, että tekijänoikeusjärjestö Gramex täyttää toukokuussa 45 vuotta.

 


Lähettäjä
09.08.2012
Viimeksi muokattu
09.08.2012