Etusivu » Lisää » Uutiset » Uusi lupa tallentamiseen ja biisikaupan musiikkiin
09.02.2011

Uusi lupa tallentamiseen ja biisikaupan musiikkiin

Hei,

Jos tarvitset lisenssin musiikin käyttöön, siirry eteenpäin tästä linkistä.

Webmaster

 


Uutinen vuodelta 2011 (vanhentunutta tietoa)

Musiikin tallentamiseen eli kopiointiin sekä biisikaupasta tallennetun musiikin käyttöön saa helposti luvat ePalvelusta.

Kun musiikkia soitetaan yrityksessä tietokoneelta tai mp3-soittimelta tai jos esitettävä
musiikki on ostettu kuluttajakäyttöön netin biisikaupasta, siihen tarvitaan erillinen käyttölupa. Musiikki on kummassakin tapauksessa tallennettu yrityskäyttöön eikä pelkkä esityskorvaus silloin riitä.

- Biisikaupat myyvät kappaleet tavallisen kuluttajan yksityiseen käyttöön. Tämä ilmenee, tai ainakin sen pitäisi ilmetä, jo nettikauppojen sopimusehdoista. Yritystoiminnan yhteydessä käyttö on kuitenkin julkista. Silloin tulee maksettavaksi lisäkorvaus, kuten yleensäkin tallennuksesta yrityskäyttöön. 

- Musiikin siirtäminen eli tallentaminen/kopiointi tietokoneelta muistitikulle tai cd:ltä mp3-soittimelle on kopiointia, johon myös tarvitaan lupa. Ilman lupaa saa tehdä kopioita vain yksityiseen kuluttajakäyttöön.

Musiikin tallentamiseen ja netistä ostettujen kappaleiden soittamiseen saa tallennus- ja
käyttöluvat Gramexilta ja Teostolta. Eri alojen yrityksille löytyy omat lisenssivaihtoehdot.

Milloin lupia ei tarvitse hankkia? Lupia ei tarvita silloin, jos kopioidaan tai ostetaan biisikaupasta musiikkia puhtaasti yksityiseen käyttöön. Sama tilanne olisi, jos joku biisikauppa myisi musiikkia nimenomaan julkiseen yritys- ja esityskäyttöön.

Hankit lisenssit helposti Gramexin ePalvelusta, kun tallennat musiikkia tai  käytät kuluttajakäyttöön myyvästä biisikaupasta tallennettua musiikkia

> ravintola- ja hotellialalla, vähittäiskaupassa tai asiakaspalvelutiloissa

> Liikunnanohjaajan työssä


Lähettäjä
09.02.2011
Viimeksi muokattu
05.12.2017