Etusivu » Gramexpress » Teesit

Suomalaiset musiikkialan toimijat ovat laatineet teesit tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi alalla.


Teesejä on kuusi ja niillä pyritään edistämään musiikkialan yhteistä, tasa-arvoista tulevaisuutta. Sivulla yhdenvertainenmusiikkiala.fi on päivittyvä lista teesit allekirjoittaneista toimijoista ja linkki, jonka kautta organisaatiot voivat lisätä oman allekirjoituksensa mukaan.

Gramex on allekirjoittanut teesit.

 

Allekirjoittamalla teesit organisaatiot sitoutuvat  tekemään tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman ja noudattamaan sitä. Lisäksi ne sitoutuvat edistämään tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta aktiivisesti viestinnässä, rekrytoinnissa ja palkkauksessa, hallinnossa ja johdossa sekä taiteellisessa päätöksenteossa.

 

Teesien mukaan myös lapsilla ja nuorilla tulee olla oikeus valita musiikillinen polkunsa ilman ennakkoasenteita, taustastaan ja sukupuolestaan riippumatta.

 

Teesien perusteet luotiin Musiikki & Media -tapahtuman yhteydessä Tampereella lokakuussa 2017. Musiikkialan ammattilaisista koostunut työryhmä on työstänyt teesit lopulliseen muotoonsa. Hankkeen koordinoi Music Finland.

 

Teesit löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta www.yhdenvertainenmusiikkiala.com


TEKSTI Noora Marttila


> Takaisin digiGramexpressin etusivulle