Joulun 10 soitetuinta joululaulua

Viime joulun soitetuimmat joululaulut kaupallisissa radioissa olivat Whamin Last Christmas, Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You ja Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teet. Kymmenen kärjestä puolet oli kotimaista.

Tieto perustuu musiikkialan suurimman tekijänoikeusjärjestön Gramexin tilastoihin.

Kaupallisten radioiden eniten soitettu joululaulu oli Whamin Last Christmas. Tätä 1980-luvulta peräisin olevaa hittiä soitettiin 373 kertaa.

Kakkosena ollutta Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You soitettiin 277 kertaa. Tämä kappale ilmestyi 90-luvun puolivälissä Mariah Careyn joulumyyntiin suunnatulla levyllä "Merry Christmas".

Kolmas ja samalla kotimaisten ykkönen oli Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen 225 soittokerralla. Kassu Halosen säveltämä ja Vexi Salmen sanoittama Sydämeeni joulun teen ilmestyi Vesa-Matti Loirin samannimisellä levyllä 1988.

Neljäntenä oli John Lennonin Happy Xmas (War Is Over) 222 soittokerralla. Viidentenä oli Chris Rean esittämä Driving Home For Christmas 219 soittokerralla. Kuudentena oli Band Aid:n Do They Know It's Christmas 210 soittokerralla.

Seitsemännellä sijalla oli Katri Helenan Joulumaa 209 soittokerralla . Tämä Katri-Helenan itsensä säveltämä ja Juha "Watt" Vainion sanoittama joululaulu on ollut kestosuosikkeja joulusta toiseen.

Kahdeksanneksi kiri Mamban Jollei jouluna ole lunta 205 soittokerralla, yhdeksäntenä oli Leevi & The Leavings'in Jossain on kai vielä joulu 199 soittokerralla ja kymmenentenä Jari Sillanpään Lumilinna 178 soittokerralla.


TILASTO: SOITETUIMMAT JOULULAULUT 2008


Kappale - esittäjä - soittokerrat kaupallisissa radioissa


1 Last Christmas - Wham! - 373

2 All I Want For Christmas Is You - Mariah Carey - 277

3 Sydämeeni joulun teen - Vesa-Matti Loiri - 225

4 Happy Xmas (War Is Over)- John Lennon & Yoko Ono - 222

5 Driving Home for Christmas - Chris Rea - 219

6 Do The Know It's Christmas? -Band Aid - 210

7 Joulumaa - Katri Helena - 209

8 Jollei jouluna ole lunta - Mamba - 205

9 Jossain on kai vielä joulu -Leevi & The Leavings -188

10 Lumilinna -Jari Sillanpää -178

Tilastot: Kari Niemelä/Tekijänoikeusjärjestö Gramex. Soittokerrat absoluuttisia lukuja Suomen kaupallisista radioista. Radioille ei annettu kertoimia esimerkiksi kuulijamäärän mukaan. Samaa soittolistaa soittavat ketjuradiot, laskettiin kukin yhdeksi radioksi. Listassa huomioitiin vain joululaulut.