Taiteilijat ja tuottajat » Ajankohtaista » Asiakassopimus uudistui

Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien
asiakassopimus uudistui joulukuussa 2006

Taiteilijoiden ja tuottajien asiakassopimus uudistui joulukuussa 2006. Jos olet liittynyt asiakkaaksemme ennen tuota aikaa, sinulla saattaa edelleenkin olla vanhan mallinen sopimus. Jos näin on, hoida asia kuntoon tulostamalla alla olevasta linkistä uusi asiakassopimus ja palauta se allekirjoitettuna meille.

Miksi sopimus uudistettiin?

Tekijänoikeuslaki uudistui ja maailma muuttuu muutenkin. Muusikot ja tuottajat tekevät paljon sellaista, mitä ei Gramexia perustettaessa osattu ottaa huomioon, esimerkiksi musiikkivideoita. Siksi tuottaja- ja taiteilija-asiakkaiden sopimukset uusitaan, vastaamaan uutta aikaa ja uutta lakia.

Mikä sopimuksessa muuttuu?

Tärkeimmät uudistukset ovat nämä: 1) Sopimus on kautta linjan päivitetty vastaamaan uutta lakia,  2) sopimuksen irtisanomisaikaa on lyhennetty asiakkaiden toiveita vastaavasti ja 3) sopimus antaa sinulle joustavammat mahdollisuudet päättää oikeuksiesi hallinnoinnista.

Henkilöasiakas taiteilijana sekä tuottajana

Mikäli taiteilija-asiakas on henkilökohtaisesti myös tuottajana, kattaa uusi sopimus molemmat ominaisuudet. Eli riittää kun taiteilija palauttaa yhden allekirjoitetun sopimuksen. Sopimuksessa näkyy vain taiteilija Gramex-numero.

Mistä saan lisätietoja?

Gramex postitti uudet asiakassopimukse kaikille vanhoille asiakkailleen joulukuussa 2006. Jos sinulla on edelleen vanhanmallinen sopimus, katso lisätietoja allalolevasta linkistä. Siitä avautuu uusi asiakassopimus PDF-tiedostona. Klikkaamalla sopimuskohdissa olevia keltaisia puhekuplia tai sinisellä alleviivattuja Internet-linkkejä, saat näkyviin tarkempaa selvitystä eri kohdista.  

Tämä toimii sekä  PC:llä  että Macilla, jos sinulla on Adobe Acrobat Reader-ohjelma. Lataat ohjelman tästä: Acrobat Reader.

Jos tahdot varmistaa, onko sinulla jo uusi sopimus tai on muuta kysyttävää,  soita toimistoomme (09) 6803 4016, (09) 6803 4015, (09) 6803 4017, (09) 6803 4018 ja (09) 6803 4046. Vastaamme kysymyksiisi  mielellämme.

Tutustu nykyiseen asiakassopimukseemme:

> Yksityishenkilö, uusi asiakassopimus selityksineen
> Yhtiö tai yhdistys, uusi asiakassopimus selityksineen