Työpaikkamusiikkipalvelu

 

Musiikki viihdyttää monilla työpaikoilla sekä asiakkaita että henkilöstöä. Musiikki ei synny itsestään. Jokaisella kappaleen takana on monen ihmisen työpanos.

Kun käyttää toisen työn tulosta, on reilua maksaa siitä hänelle korvaus. Siksi laki edellyttää, että työpaikkamusiikista maksetaan korvausta musiikin tekijöille, esittäjille ja tuottajille.

Korvausten hoito on tehty helpoksi. Musiikkia käyttävän yrityksen ei tarvitse hoitaa asiaa erikseen jokaisen taiteilijan ja tuottajan kanssa, vaan asia hoituu kahden tekijänoikeusjärjestön - Gramexin ja Teoston - kautta. Tälle sivulla on linkit ja lomakkeet, joilla hoidat työpaikkamusiikin Gramexin kanssa.

Gramex on Suomen suurin musiikkialan tekijänoikeusjärjestö, joka edustaa 40 000 suomalaista muusikkoa ja tuottajaa sekä heidän lukuisia ulkomaisia kollegoitaan. Gramexin kustannustehokkuus on alan kansainvälistä kärkeä: liki yhdeksän kymmenesosaa kerätystä jaetaan musiikille, loppu kuluu korvaushallinnointiin.


Mistä menee korvaus? Korvausta edellyttää mm. seuraavanlainen musiikin käyttö:

  • Taustamusiikkia tai TV asiakastiloissa, henkilökunnan virkistys- tai ruokailutiloissa
  • Musiikkia kuunnellaan tietokoneelta, TV:stä tai radiosta työpisteissä
  • Meluisilla työpaikoilla käytetään usein radiolla varustettuja kuulosuojaimia
  • Henkilökunnan kuntosalissa tai muissa harrastustiloissa soi musiikkia
  • Musiikkia soi asiakas- tai henkilöstöjuhlissa, kuten pikkujouluissa


Pieniä työpaikkoja koskee kuitenkin poikkeus: jos henkilökuntaa on alle 25 henkeä, eikä musiikkia ole asiakastiloissa, emme kerää työpaikkamusiikin käytöstä korvausta.


Lomakkeet

 

Musiikin esittäminen yleisötilaisuuksissa

10 tapahtuman lisenssi! Alle 200 hengen tapahtumiin voit lunastaa tapahtumalisenssin, jolla järjestät 10 tapahtumaa 88,00 (sis. alv 10 %) eurolla vuodessa. Lisenssi on voimassa vuoden maksupäivästä.
> Tapahtumalisenssilomake (e-palvelu)


Lisätietoa
työpaikkamusiikista saat sähköpostilla info(at)gramex.fi tai puhelimitse numerossa 09 - 6803 400 / musiikin käyttö.